Ege uygulamalı eğitimde bir adım daha attı

  • 0
  • 888
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) uygulamalı eğitimin yaygınlaşması amacıyla hazırlanan projelere gereken destekleri vermeyi sürdürüyor. EÜ Ege Meslek Yüksek Okulu çeşitli programlarında yürüttüğü uygulamalı eğitimlere Plastik Teknolojisi Programı’nda açtığı atölye ile yeni bir boyut kazandırdı. Atölyenin açılışında konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, eğitim ve uygulamanın öncelik verdikleri bir alan olduğunu bu yöndeki çalışmalara her zaman önem verdiklerini vurguladı.   

EÜ Ege Meslek Yüksek Okulu Plastik Teknolojisi Programı yeni uygulama atölyesi törenle açıldı. Öğrenci projesi olarak başlayan, atölye ve içinde bulunan tıpta kullanılacak plastik kapların üretileceği makinenin oluşturulması, özverili bir çaba ile hayata geçti.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre doktor olarak görev yapan Dr. Hakan Şirin, tıpta kullanılacak tek kullanımlık plastik kapların üretimi konusunda bir girişimde bulunmayı planladı. Bunun için yeniden üniversite sınavına giren ve EÜ Ege Meslek Yüksek Okulu Plastik Teknolojisi Programı’nı kazanan Dr. Şirin’in hazırladığı proje öncelikle eğitim gördüğü okulunda hayata geçti. Atölyede öğrencilerin uygulayarak öğrenmesini öncelikli hedef olarak gören Ege Meslek Yüksekokulu yönetimi, üretilen tek kullanımlık ürünlerin EÜ Tıp Fakültesi’nde değerlendirebilecek.

Açılışta konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Üniversitemiz toplumsal sorumluluklarını her zaman yerine getirmeye devam etmektedir. Bunu da uygulamalı eğitim olarak nitelikli eleman yetiştirmeyi hedeflemiş ve bu hedefleri de belgeleyerek kanıtlamıştır. Bu uygulamaların bir üretim müessesesi anlamında değil tam aksine öğrenmek isteyenlere uygulama yapması için en iyi örnek olmuştur. EÜ Ege Meslek Yüksekokulu Plastik Teknolojileri Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sami Sayer’in Üniversite- Sanayi ilişkisini sürdürmedeki başarısı ile Yüksek Okul Müdürümüz Prof. Dr. Semih Güneş’in sektörü tanıması sayesinde geriye sadece bir ürünü ispatlamak kaldı” dedi.  

Ege Meslek Yüksek Okulu(EMYO) Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş, “Üniversite-Sanayi işbirliği ile yapılan bu çalışma sonucunda plastik atölyelerini yönetebilecek teknikerleri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Açılan atölye ile öğrencilerimizin projelerinin çöpe gitmediğini ispatladık. Üretilecek malzemelerin stoklanıp daha sonra EÜ Tıp Fakültesi’nin bilgisine sunulup ürünün değerlendirilmesini hedef alıyoruz” dedi.  Prof. Dr. Güneş, bu tür girişimlerin düşüncede kalmayarak hayata geçmesinden memnun olduklarını belirterek, “Döner sermayeden yararlanılarak Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’dan ‘bu makinanın kalıbını yaptırabiliriz’ yanıtı aldım. Ortak olarak yürütülen bu çalışmada İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ile konuşup bu makineyi yaptırdık. Bu makine ile bir kabı steril olan ve olmayanı olarak üretmeye başladık” diye konuştu.

Dr. Hakan Şahin, “Gelecekte bunu üretmek istediğim için EMYO’nun bu işi yapmak açısından en iyi yer olduğunu öğrendim. Daha sonra üniversite sınavına girerek EMYO’yu kazandım. Burada üretimin nasıl yapıldığını ve plastik çeşitlerinin neler olduğunu öğrendim. İleri de bu alan ile ilgili bir iş yapacağım. Amacım hastanelerde kullanılan tek kullanımlık malzemeler hakkında bir atölye kurmak. Projemin şimdiden hayata geçmesi beni mutlu etti” dedi.

Açılışın sonunda Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından makinenin yapılmasında emeği geçen iki makine ustasına teşekkür belgesi verildi. Makinenin elektrik-elektronik bakımlarını yapan ustalar olan Nihat Gülten ve İbrahim Erçoş, “Burada makinenin hem bakımlarını hem de kalıbını biz yapmaktayız. Ayrıca buradaki öğrencilere makine hakkında gerekli bilgileri aktarıyoruz. Böyle bir proje içinde yer aldığımız için çok mutluyuz” dedi.İZMİR(Ege Ajans/Ali Bayat – Çisem Erkaya)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv