Egeli plastikçilere bronz etiket

  • 0
  • 784
Yazı Boyutu:

 Egeliplastik sanayicilerini bir araya getiren Ege Plastik Sanayicileri Derneği(EGEPLASDER) oluşturduğu kümelenme modeli ile Avrupa Küme AnalizleriSekretaryası tarafından bronz etiketle ödüllendirildi. Ödülü Ekonomi BakanıZafer Çağlayan’ın elinden alan plastik sanayicileri, kümelenme çalışmasında 20iş kümesi arasına girmeyi başardı.

EGEPLASDERYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazım Sertdemir, kuruldukları 2001 yılındanberi çok sayıda Avrupa Birliği projesi gerçekleştirdiklerini söyleyen Sertdemir,“Bunlardan birisi de aktif istihdam tedbirleri hibe programı kapsamında 180kişiye plastik sektörüyle ilgili eğitim vermek oldu. AB’den 120 bin euro hibealdık. Mazhar Zorlu Plastik Endüstri Meslek Lisesi ile beraber bu programıgerçekleştirdik. Oluşturduğumuz kümelenme modeli ile başarıyı yakaladık ve 20kuruluş ve birlik arasına girmeyi başardık. Dernek olarak kendimize özgü birmodel yaratıp, mükemmelliyetçi olmayı başardık. Şimdi önümüze yeni bir hedefkoyduk.  İki yıl sonraki hedefimiz altınetiket ödülünü almak” dedi.

Dernekolarak plastik fuarı düzenlemelerinin yanısıra sayıda gönüllü projeye de imzaattıklarını belirten Sertdemir, “Mesleğimizin gelişmesinin yanısıra daha iyielemanlar yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Mayıs ayında yapılan odaseçimlerinde plastik ve kimya sektörlerinde üyelerimizi seçtirmek içingüçbirliği yaptık. Plastik Federasyonu’nda da bir başkan yardımcımız ve yönetimkurulu üyemiz var. İzmir Kalkınma Ajansı projelerinde kendimizi de göstermekistiyoruz. İZKA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ege İhracatçı Birlikleribünyesinde kimya ve plastik ihracatçıları birliği kurmak için de çabagöstereceğiz. Birlik yönetiminin bu konuda çabaları var.  Ege’nin plastik merkezi olmak, Türkiyeliderliğini ele geçirmek için uğraşacağız. Petkim’in burada olması ve önemliyatırımlar yapması, 2016’dan sonra bölgemizin adının daha fazla duyurulmasınasebep olacak.” Ankara’dakitörende ödülünü alan EGEPLASDER Yönetim Kurulu Üyesi Erol Amado ise, farklıkuruluşlardan daha fazla destek alarak, plastik sanayicilerinin etkinçalışmalara imza atmasını sağlayacaklarını söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Girişimcilik ve İnovasyon Çalışmalarına Yaşar İDEA İle Hız Veriyor

Ege'nin kimyevi maddeler ihracatı 6 milyar doları aşıyor

İşinizi severek yapın, dürüst çalışın, hayal bile edemeyeceğiniz başarı peşinden gelecek

Arşiv