Ekin Boztaş Resimleri Mötbe'de

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE- Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde “Ekin Boztaş Resim Sergisi”nin açılışı  gerçekleştirildi.

  • 0
  • 1.933
Ekin Boztaş Resimleri Mötbe'de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE- Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde “Ekin Boztaş Resim Sergisi”nin açılışı  gerçekleştirildi. Serginin açılışına Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Süleyman Doğan, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender ve birçok sanatsever katıldı.

Katılımın yoğun olduğu serginin açılış konuşmasını Prof. Dr. Süleyman Doğan yaptı. Prof. Dr. Doğan, “Sergileriyle üniversiteye renk katan, değerli ve güzel çalışmalarından dolayı Ekin Boztaş’ı yürekten kutluyorum’’ dedi. 

Prof. Dr. Bender, değerli sanatçı dostunun  resim sergisinde bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Sergide bulunan çalışmaların büyük bir kısmında teknik olarak grafik tasarımının etkilerini yansıttığını ifade eden Prof. Dr. Bender, sadece grafik tasarımı olarak değil resimsel olarak da çok zengin çalışmaların bulunduğunu söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Ekin Boztaş ise sergide dijital baskı tekniğini kullandığını ifade ederek  babasına ve eşine desteklerinden dolayı teşekkür etti.  Resim sergisi 12 Aralık 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

EKİN BOZTAŞ KİMDİR?
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı, Grafik Tasarım Anasanat Dalı’ndan 2001 yılında mezun oldu.
D.E.Ü. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim-İş Öğretmenliği programında 2004 yılında yüksek lisans, 2009’da doktora eğitimini tamamladı.
Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde 2001-2006 yıllarında araştırma görevlisi, 2006-2012 yıllarında öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2002 yılında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Güzel Sanatlar Eğitimi Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak çalışmaya devam ediyor.
Boztaş, 6 kişisel sergi açtı, grafik tasarım alanında 10 adet ödül aldı. Uluslararası ve ulusal düzeyde 50’nin üzerinde karma, yarışmalı ve grup sergisine katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Arşiv