Ekol Sanat Galerisi 4’üncü sezona hazırlanıyor

İzmir’in seçkin sanat kurumlarından Ekol Sanat Galerisi 20 Eylül – 12 Ekim 2016 tarihleri arasında Ali Atmaca’nın “Yağmurdan Hemen Sonra” ve Ayşen Karakaya’nın “Duvarların Ardında” adlı sergileri ile 4’üncü sezona merhaba diyor.

  • 0
  • 1.089
Yazı Boyutu:

İzmir’in seçkin sanat kurumlarından Ekol Sanat Galerisi 20 Eylül – 12 Ekim 2016 tarihleri arasında Ali Atmaca’nın “Yağmurdan Hemen Sonra” ve Ayşen Karakaya’nın “Duvarların Ardında” adlı sergileri ile 4’üncü sezona merhaba diyor.
 
Uzun yıllardır Bodrum’da yaşayan Ali Atmaca’nın, Bodrum’a fırtına ile gelen yağmurun ağaçlara ve denize karışmasından aldığı ilham üzerine ürettiği eseri “Yağmurdan Hemen Sonra” sergisine de isim veriyor. Bodrum’da yağmur sırasında yosunlar kuma karışırken, Ali Atmaca’nın resimlerinde de imge tuvalin içine hapsolur. İmge, görüntüden kurguya, gerçeklikten düşe kadar yaşamın ayrıntılarını aktarır. “Yağmurdan Hemen Sonra” doğanın yıkanışıdır. Karmaşanın ve sade olanın dönüşü, ruhun esrikliklerinin ortaya çıkışı, dinginleşmenin göstergesidir.
 
 Ali Atmaca, yapıtlarını oluştururken çoğuldan tekile gider, sonra tekil olanı alıp çoğaltır. Yapıt; yaşayışını, tanıklığını, esin kaynaklarını açığa çıkarır. Açıklık, apaçıklığın üstünü örter. Görüntünün ardındaki duyguları ve duyguların ardındaki görüntüleri toplar. Sonra onları birleştirir.
 
Ayşen Karakaya için duvar, nesnel anlamı dışında başlı başına bir metafordur. İçinde iyiyi ve kötüyü, merakı ve sağduyuyu, hissizleşmeyi ve sağırlığı, isyanı ve yaratıyı barındırır. Duvarlar, Basquiat’nın şakacı figürleri, Banksy’nin politik dilidir. Ayşen Karakaya, yapıtlarının birçoğunda duvarlarla hesaplaşır. Bu aynı zamanda sokakla, sokağın diliyle kurduğu ilişkinin sonucudur.
 
Oysa kapının dışında, bir pencerenin yanında, bir garajın loşluğunda yazılar vardır duvarlarda. Devrim yapan, aşkını ilan eden, öfkeli, hüzünlü, neşeli, alaycı yazılar. Bazen öylesine karalanmış, bazen tarihe not düşülmüş yazılar... Yazılar estetiktir. Harfler usulca gelip, Karakaya’nın duvara dönüşen tuvallerine yerleşir.
 
Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz iki değerli sanatçıyı aynı anda İzmirli sanatseverlerle buluşturmanın hazı ve heyecanı içinde olduklarını söyledi. Dr. Mehmet Baz, “Son dönem çalışmalarından oluşan ve yaklaşık 70 adet eserin yer alacağı, Ali Atmaca’nın “Yağmurdan Hemen Sonra”, Ayşen Karakaya’nın “Duvarların Ardında” adlı sergileri 20 Eylül tarihinde sanatseverlerle buluşacak  ve 12 Ekim’e kadar İzmir Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebileceğini söyledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Arşiv