ERASMUS Türkiye’yi Dünyaya tanıtıyor!

  • 0
  • 837
Yazı Boyutu:

Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile Türkiye’den giden ve Türkiye’ye gelen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını çeşitli ülkelerde devam ettirerek hem dil öğrenme hem de farklı kültürleri tanıma ve tanıtma imkânı buluyor.
Ege Üniversitesi Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Şube Müdürü Sinem Çınarlı, Erasmus öğrenci değişim programının ülke tanıtımına katkı sağladığını dile getirdi. Çınarlı, Erasmus öğrencilerinin kültür farklılıkları, eğitim, sağlık ve yemek konularından kaynaklanan sorunlar ve burada tanıştıkları yeni kültürel değerler hakkında bilgi verdi. Çınarlı, Ege Üniversitesi’ne 2012 yılında yurtdışından 198 öğrenci misafir edildiğini, yurtdışına ise 512 öğrenci gönderildiğini dile getirerek 23 Avrupa Birliği ülkesinde 390 üniversite ile anlaşmalı olduklarını belirtti. Bu ülkelerin başında Almanya, Yunanistan, İsveç, Polonya, İtalya, Hollanda, İspanya, Portekiz, Fransa ve Litvanya olduğuna değindi. Sinem Çınarlı giden ve gelen öğrencilerin kendi ülkeleri tarafından Avrupa Birliği hibeleri ile desteklendiklerini söyledi. Çınarlı “Bu kapasitesiyle ERASMUS programıyla yurt dışına en fazla öğrenci gönderen üniversitelerden olma özelliğimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
İZMİR’İ VE TÜRKİYE’Yİ TANIYORLAR
Türkiye’ye gelen öğrencileri Ege Üniversitesi adına karşıladıklarını söyleyen Dış İlişkiler Görevlisi Begüm Uluğ, gelen öğrencilerin Türkiye’de yaşadıkları kültürel farklılıkların sebep olduğu olumsuzlukları en aza indirmeye çalıştıklarını belirtti. Uluğ aynı zamanda gelen yabancı öğrencilere Ege Üniversitesi’ni, İzmir’i ve Türkiye’yi tanıtma adına eğitimler verdiklerine değindi. Begüm Uluğ, gelen öğrencilerin ilk olarak çeşitli aktiviteler yaptığı bir uyum haftası geçirdiklerini söylerken bu aktivitelerin üniversiteyi, kenti, ülkeyi tanıma, kültür farklılıklarını giderme, sağlık, yemek, gezi konusunda olduğunu dile getirdi. Bu süreci Erasmus Student Network topluluğu (ESN – Erasmus Öğrencileri Ağı) ile birlikte yürüttüklerini dile getiren Uluğ, “ESN topluluğu her gelen öğrenciyi burada karşılayıp mümkünse ağırlayacak veya yurtta kalacaksa yurda yerleştirilmesinde yardımcı olacak bir kişi ataması yapar, ilk hafta düzenlenen etkinlikler ile kampus, şehir ulaşımı, şehir ve ülke hakkında bilgilendirme yapılarak geziler düzenlenir ve gelen öğrencilerin uyum sağlamasına yardımcı olunur” şeklinde konuştu. Uluğ, öğrencilerin geldiklerinde en çok tarihi Kızlar Ağası Hanı’na gitmekten büyük keyif aldıklarını dile getirdi.
Şule Begüm Uluğ, yurtdışından gelen öğrencilerin genellikle karşılaştığı sorunlar ile ilgili olarak ise yabancı dil bilen çok olmadığı için resmi işlerde, sağlık sorunlarını gidermede, ev kiralamada sıkıntılarla karşılaşabildiklerini, bunların çözümünde çalıştıklarını dile getirdi. Yurtdışına giden öğrencilerin ise en çok vize işlemlerinde sorun yaşadığını söyledi.(İzmir(Ege Ajans/Harun Tepe )-

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv