EVCİL HAYVANLARA ÖZEL BAKIM İSTASYONU

  • 0
  • 399
EVCİL HAYVANLARA ÖZEL BAKIM İSTASYONU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Evcil hayvanları olanların gözü arkada kalmayacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri, geliştirdikleri “Smart Pet Assistant Projesi” ile evcil hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere mobil cihazlarla uzaktan yönlendirilebilen bakım istasyonu üretti. İlk olarak evcil kedi ve köpekler için geliştirilen yazılım ve donanımda, beslenmelerin belirli bir düzende yapılması sağlanacak.

İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar’ın danışmanlığında İEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Gürkan Akpınar, Cemre Mat ve Sait Fatih Karakaya tarafından geliştirilen projede, evcil hayvanların günlük yaşamsal ihtiyaçları göz önüne alındı. İEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Gürkan Akpınar, projenin mobil uygulamaya bağlı olarak çalıştığını belirterek, “Başlıca hedefimiz, evcil hayvan sahiplerinin hayvan bakımında karşılaştığı problemlerin önüne geçmek. Böylelikle iş yüklerini azaltıyoruz ve bakımın belirli bir standart çerçevesinde sağlıklı şekilde kontrol altına alınmasını sağlıyoruz” dedi.

‘Dostlar İyi Bakılacak’
Kullanıcının evcil hayvanına ilişkin bilgileri sisteme tanıtması gerektiğini aktaran Akpınar, sistemin çalışması hakkında şu bilgileri verdi:
“Geliştirdiğimiz yazılım ile bakım ünitesi internet üzerinden eşleşiyor. Smart Pet uygulamasını mobil cihazına indiren kullanıcı, evcil hayvanının bakım ünitesindeki yemin ya da suyun bittiğini kontrol ediyor. Sistem, kullanıcıya yem veya su bittiğinde uyarı gönderiyor. Aynı zamanda yem miktarı ve periyodunu değiştirme imkânı sunuyor. Bu sistem kullanıcının anlık talimatlarını yerine getirmenin yanı sıra, veri tabanında yer alan bilgiler doğrultusunda otomatik olarak da yem ve su verme işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Böylelikle evinden uzak olan kullanıcının gözü arkada kalmıyor.”

‘Acil Duruma Anında Müdahale’
Ayrıca sıcaklık sensörü sayesinde ortam sıcaklığı kritik seviyenin altına düştüğünde evcil hayvanın yastığının ısıtıldığını da ifade eden Akpınar, sisteme bilgilerin girilmesiyle acil durumlarda “veterineri acil ara” tuşu ile arama yapabildiğini söyledi. Akpınar, mobil sistem bünyesinde bulunan takvim ile kullanıcının evcil hayvanının ilaç saati, aşı günü gibi bilgilerinin hatırlatıldığını kaydetti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv