EZZİB, sektör için ciddi işlerle uğraşıyor

  • 0
  • 689
Yazı Boyutu:

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, AB’ye yapılan kutulu ihracatta Türkiye’den zeytinyağı diye çıkan kutulanmış ambalajlanmış zeytinyağlarının AB’ye nebati yağ olarak sokulduğu şüphesi üzerine çalışma başlattı.
 
Türkiye’den Almanya’ya yapılan zeytinyağı ihracat rakamları ile Almanya’nın Türkiye’den zeytinyağı ithalat rakamları arasında büyük farklılıklar olduğunu belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, bu farklılığın dikkatlerini çektiğini ve EZZİB olarak bu konuyu aydınlatmak üzere çalışma başlatma kararı aldıklarını söyledi.
 
Türkiye’den Avrupa Birliği’ne 100 ton kutulu zeytinyağı ihracat kotası olmasına rağmen sadece Almanya’ya 500 ton’dan fazla ihracat göründüğüne işaret eden Güreli, “Avrupa’da hiçbir alıcı yüzde 80 gümrük vergisi olan bir ürünü almaz. Türkiye’den kutulu zeytinyağı ihracatı yapıldığında ton başına 650 dolar devletin teşviği var. Türkiye’den AB’ye kutulu zeytinyağı ihraç ediyoruz diye beyan edilip, AB’ye girişte ise başka bir ürün beyan edildiğinden şüphe ediyoruz. eceksiniz. Bu sahtekarlığı yapanlara engel olmak için Türk makamları ve Alman makamları nezdinde çalışma yapıp, yakın zamanda sonuçlandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv