Gana’dan İzmirli sanayiciye davet var

  • 0
  • 800
Yazı Boyutu:

Afrika’nın gelişme yolunda ilerleyen ülkelerinden Gana, İzmirli sanayicilere yatırım daveti yaptı. Hammadde ve yarı mamül konusunda zengin kaynaklara sahip olan Gana, serbest bölgesiyle de avantaj sunuyor.
81. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan Gana, bu yılki hedefini “kalıcı bağlantılar kurmak” olarak belirledi. Gana Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Gerald Nyarko-Mensah başkanlığındaki 15 kişilik heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi ile görüşen heyet, İzmirli sanayicileri ülkelerinde yatırım yapmaya çağırdı.
Birkaç yıl önce İEF’ye küçük bir heyetle katıldıklarını hatırlatan Nyarko-Mensah, “Bu defa kalabalık bir heyetle sadece fuara katılmak değil kalıcı bağlantılar kurmak amacıyla İzmir’e geldik. Stratejik konumundan dolayı Türkiye’yi, güçlü işbirliği imkanları bulunmasından dolayı da İzmir’i tercih ettik” dedi.
 
Avantaj sunuyoruz
Türk işadamlarının ülkelerine gelip yatırım yapmalarından son derece memnun olduklarını belirten Gana Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Nyarko-Mensah, “Gana Serbest Bölgesi yatırımcılar için çok uygun şartlar sunmaktadır. Türk firmaları Gana’dan hammadde ve yarı mamül maddeler alabilir. Serbest bölgemizde halen 3 Türk firması faaliyet gösteriyor, bir firma da bölge dışında kablo üretimi yapıyor. Ortaklıkların kurulması için bizleri yönlendirmenizi bekliyoruz. İlk etapta kakao ve kakao müstahzarları, mobilya ve ağaç işleri, eczacılıkta kullanılan hammaddeler ve tarım ürünleri konularında işbirliği imkanlarını değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.
 
İşbirliği zamanı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çiçekçi de, Gana ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin ekonomik alanda da güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. İzmir’de EBSO bünyesinde başta gıda, tekstil, otomotiv ve yan sanayi, kimya ve petrokimya, inşaat, makine, elektrik-elektronik, enerji olmak üzere 67 değişik sanayi dalının temsil edildiğini, Oda üyesi 4 bin 500’ü aşkın sanayicinin sektörlerinde uluslararası pazarlarda rekabet ettiğini belirten Erdoğan Çiçekçi, “Gana heyetinin İzmir ve Odamızı ziyaretinden mutluluk duyduk. Ülkelerimiz arasında ve İzmir özelinde ekonomik ilişkilerimizi derinleştirmenin zamanı geldi. Bu amaçla daha kapsamlı heyet organizasyonları yapmalı ve sektörlerimizin birbirlerini yakından tanıyıp ortak yatırımlara imza atmalarını sağlamalıyız. Biz EBSO olarak önümüzdeki süreçte Gana’ya bir ticaret heyeti organizasyonu düzenlemekten ve Gana’dan gelecek heyetleri ağırlamaktan mutlu olacağız” dedi.
Çiçekçi, Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’in sanayi kadar ticaret ve turizmde de söz sahibi olduğunu belirtirken, EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmak için Afrika ülkelerinin desteğini istediklerini de ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının ayağına fuar geldi

Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Arşiv