GELECEĞİN DIŞ TİCARET UZMANLARINA DEVLET YARDIMLARI EĞİTİMİ

  • 0
  • 785
Yazı Boyutu:

Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin dış ticaret ordusuna katılacak olan üniversiteli öğrencilere Ege İhracatçı Birlikleri Mikro Eğitim Projesi uzmanları tarafından İhracata yönelik teşviklerin ülke ekonomisinin kalkınmasında ve firmaların büyümesinde sağladığı katkılar hakkında eğitimler verildi.
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Devlet Yardımları Şubesi  Mikro Eğitim Projesi Koordinatörlüğü işbirliği ile İşletme Bölümü Uygulamalı Atölye Dersi öğrencilerine ihracatçı firmaların devlet yardımlarının nasıl yararlanabilecekleri 3 haftalık eğitim programı ile anlatıldı.
 
28 Mart’ta başlangıcı yapılan ve üç hafta süreyle devam eden programın ilk haftasında öncelikle 2008 yılında hayata geçirilen Mikro eğitim projesi öğrencilere tanıtıldı. Ardından Ege İhracatçı Birliklerinin yapısı, işleyişi ve organizasyon yapısı hakkında temel bilgiler öğrencilerle paylaşıldı.
 
Ege İhracatçı Birlikleri’nin tanıtımından sonra yurtdışındaki fuarlara bireysel veya milli katılım gerçekleştiren firmaların devlet desteklerinden ne şekilde yararlanabilecekleri hususları ile firmaların sertifika ve belge alımı ile yaptırdıkları analizlere ait giderlerin desteklenmesine yönelik mevzuat ile tasarımcı şirketlerin ve tasarımcıların yurtdışında yapacakları reklam, tanıtım ve pazarlama çalışmalarına yönelik giderlerinin desteklenmesine yönelik olarak hazırlanan tasarım destekleri  konusunda sunumlar gerçekleştirildi.
 
Eğitimin ikinci haftasında ise firmaların yurtdışında ofis, mağaza ve depo açmaları durumunda kira giderleri ile yurtdışında tanıtım yapılması ve yurtdışında marka tescil işlemleri yapılması halinde oluşan giderlerinin desteklenmesi konularının yanı sıra ihracata yönelik desteklerin şampiyonlar ligi sayılan Turquality Desteği kapsamında alınabilecek yardımlarla ilgili detaylı sunumlar yapıldı.
 
Ege İhracatçı Birlikleri Devlet Yardımları Şubesi’nin “Mikro Eğitim Projesi” kapsamında Üniversitelere yönelik olarak hazırladığı ve ihracat sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biri olan yetişmiş eleman ihtiyacını gidermek üzere “Mikro Eğitim Akademik” adıyla tasarlanan programı kapsamında; ihracat sektörüne yönelik tüm birimlerdeki öğrencilerin katılabileceği ve Devlet Teşviklerinin teorik ve pratik olarak anlatıldığı programımızın son haftasında ise öğrencilerdeki bilgi farkındalığını artırmaya yönelik olarak hazırlanan workshop ile eğitim  sonlandırıldı.
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Ege İhracatçı Birlikleri işbirliği sonucunda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Mikro Eğitim Akademik Programı” sonunda eğitime katılım gösteren 80 öğrenciye Mikro Eğitim Katılım Sertifikası verildi.
 
İzmir Ekonomi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Özkan, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper’e ve eğitimde görev alan şube personeline yapıcı işbirliği için teşekkür etti ve teşekkür plaketi verdi. Özkan, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğinin önümüzdeki yıllarda daha da genişleyen bir program ile devam etmesini arzuladıklarını ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv