Geri dönüşüm tiyatroyla anlatıldı

  • 0
  • 1.479
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi katı atıkların çevreye kazandırılması amacıyla başlattığı bir dizi çalışmaya, çevreci çocuk tiyatrosunu da ekledi.  Çiğli Belediyesi ve Çevko’nun işbirliğinde ilçeye gelen “Kedi Çevki” adlı oyun belediye konferans salonunda ilköğretim okulu öğrencilerine oynandı.
Minikleri çevre bilinci ve katı atık konusunda eğitmeyi amaçlayan oyunu yaklaşık 600 öğrenci izledi. Çevreci kedi çevkinin başından geçen olayların anlatıldığı oyunda, cam, plastik, kağıt ve metal ambalaj kostümleriyle sahneye çıkan oyuncular, atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve herkesin bu konuda duyarlı olması gerekliliğini anlattılar.  Çevreci kedinin bu konuda verdiği mücadeleyi büyük keyifle izleyen çocuklar, her atığın çöp olmadığını öğrendiler.
Çevreye önem veren bir anlayışla hizmet ürettiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, bu konuda özellikle çocuk ve gençlerin eğitimine ağırlık verdiklerini söyledi. Çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren edinilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Solak, gençlerin de çevre konusuna ilgili olduklarını söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv