Güzelbahçe'de cumhuriyet ışığı

  • 0
  • 572
Yazı Boyutu:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınedeniyle, dün gece de Güzelbahçe'de cumhuriyet çoşkusu yaşandı. Binlercevatandaş, Kurtuluş Savaşı'nı simgeleyen Atatürk rölyefleriyle bezeli TabaoğluParkı'nda buluştu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe BaşkanıEdnan Arslan, meclis üyeleri ve binlerce partili ellerinde meşaleler, fenerlerve Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Sahil boyunca yaklaşık iki kilometreyürüyüş yapan Güzelbahçeliler “Gençlik Marşı”nı söyledi, “Türkiye Laiktir yaikkalacak”, “Mustafa Kemalin Askerleriyiz” gibi sloganlar attı.
 
Vapur İskelesi'nde sona erenyürüyüşün ardından topluca “Öğrenci andı” içildi. Güzelbahçe Belediye BaşkanıMustafa İnce, yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti'yle Atatürk devrim veilkelerine sonsuza kadar sahip çıkacaklarını belirterek, “Biz Mustafa Kemal'inevlatları yaşadıkça, Türkiye Cumhuriyeti'ni kimse bölemeyecek,parçalayamayacak” dedi.
Daha sonra Grup Hudut,muhteşem bir konser verdi ve saat 21.00'i gösterdiği sırada tüm körfezşeridinde olduğu gibi Güzelbahçe'de de havai fişek gösterisi yapıldı ve gökyüzürengarenk ışıkla bezendi.     
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Arşiv