Hong Kong'a kuru ve yaş meyva İzmir'den

  • 0
  • 1.683
Yazı Boyutu:

Hong Kong’ta yüksek gelirli müşteri profiline hitap eden ve  City’super isimli süpermarket zinciri Türkiye’den gıda ürünleri ithal etmek için İzmir’e geldi. Türkiye’ye ilk gelişleri olan, gurme ve yüksek kalitedeki ürünler ile ilgilenen şirket yetkilileri İzmirli ihracatçı firmalar ile ikili görüşmeler yaptı. 
 
Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü’nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri Organizasyonu’nda “VİP Alım Heyeti Organizasyonu” kapsamında, İzmir’e gelen Hong Kong’un seçkin süpermarket zincirlerinden olan City’super İzmir’de ihracatçılarla ikili görüşmelerde bir araya geldi.
 
1996 yılında kurulan, seçkin bir alıcı kesimine hitap eden 4 adet markete sahip City’super şirketi yetkilileri, Türkiye’de ilk defa bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydettiler.
Ağırlıklı olarak kuru meyve ve yaş meyve sebze ihracatçılarıyla görüşen şirket yetkilileri, Türkiye ile ticari ilişkiler kurma konusunda çok heyecanlı olduklarını ve Türk ihracatçılarla bir araya gelmekten dolayı memnuniyet duyduklarını belirttiler.
 
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz, “VİP Alım Heyeti Organizasyonu” ile önemli alıcıları Türkiye’de ağırlamanın o ülkelere ihracatımızı arttırmada önemli rol oynadığını” belirtti.
Öz, “VİP Alım Heyeti Organizasyonu çok doğru bir model. Bu gibi çalışmalarla, dünyanın her yerinden gelecek önemli alıcıları İzmir’de ve ülkemizde ağırlamaya devam etmeliyiz. Bu sayede sektörümüzün, ihracat hedeflerinin kolaylıkla aşılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv