Hüseyin Yurttaş, Foça’da edebiyatseverlerle buluştu

  • 0
  • 764
Hüseyin Yurttaş, Foça’da edebiyatseverlerle buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş, Foça Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen imza gününde, edebiyatseverlerle buluştu. 

Hüseyin Yurttaş; ‘‘Ben Foçalı bir yazarım. Geçmişte birkaç imza günü düzenledik Foça’da. Ama, yakın zamanda yapmamıştık. Bu yaz, 2 kez Foça ve Yenifoça’da olmak üzere imza günü düzenledik. Bu akşam 3.’sünü gerçekleştiriyoruz. Kendi hemşerilerimle bir arada bulunmak ayrı bir keyif veriyor bana. Şiirimin, öykümün, romanımın ve anılarımın, hemşerilerim tarafından bilinmesi gerçekten hoşuma gidiyor. Örneğin, benim ‘Yaz Arkadaşlarım’ isimli üç kitaplık bir serim vardır. Orda ‘Farta’ diye anlatırım burayı. Tabi hayali yerler ve bölümler de vardır ama, Foça’yı temel almıştır. Burada hiç kimse onu bilmez. Artık bilinsin istiyorum. Yani hem öğretmen bilsin, hem veli bilsin, hem çocuk bilsin. Bu bakımdan bu imza günleri biraz da ona yarıyor.’’ dedi.

Hüseyin Yurttaş

Hüseyin Yurttaş, 1946 yılında Foça'nın Kozbeyli köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Menemen'de okudu. Parasız yatılı okuduğu Edirne Erkek İlköğretmen Okulu'ndan 1964 yılında mezun oldu. Van, Amasya, İzmir illerine bağlı köylerde on yıl çalıştıktan sonra İzmir'e atandı. 1983 yılında öğretmenlikten istifa etti. Yayıncılık ve dağıtımcılık işiyle uğraştı. 1990yılı sonunda bu işten ayrıldı. Bornova Belediye Kitaplığı ve Okumaevi'nin kuruluşunu üstlendi ve gerçekleştirdi. Bu görevinden 1994 yılında ayrılarak emekli oldu. Çeşitli dergi ve gazetelerde şiir ve yazıları yayımlanan Yurttaş, arkadaşlarıyla birlikte İzmir'in en uzun ömürlü edebiyat dergisi Dönemeç'i çıkardı. Yurttaş'ın anı, anekdot ve düşüncelerini içeren düz yazıları Yeni Asır Gazetesinde "Cumartesi Sohbeti" adı altında yayımlandı. HüseyinYurttaş’ın; şiir, öykü, roman ve anı türünde pekçok eseri bulunuyor.

Sanatçı, pek çok edebiyat ödülünün de sahibi; 1980 NevzatÜstün Şiir Başarı Ödülü "Sanayi Çarşısı" ile, 1982 Ömer Faruk ToprakŞiir Ödülü "Gecede Kanat Sesleri" ile (mansiyon), 1992 Ceyhun AtufKansu Şiir Ödülü "Kod Adı Mansur" ile, 1993 Yunus Nadi YayımlanmamışŞiir Ödülü "Kirli Tarih" ile, 1994 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü"Kirli Tarih" ile, 2012 Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü "SevgilerKanarken" ile.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv