İKÇܒlü Öğrencileri otobüs istiyor

  • 0
  • 603
Yazı Boyutu:


Bu yıl üçüncü akademik yılına başlayan İzmir’in yeni devlet üniversitesiİzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, 2013-2014 döneminde 2 bin öğrenci sayısınaulaşmanın gururunu yaşıyor. Bu sayının 1300’ü üniversitenin Çiğli Balatçık’tabulunan ana yerleşkesinde eğitim görüyor. Ancak artan öğrenci sayısına rağmenhiçbir iyileştirmeye gidilmeyen otobüs seferleri, üniversiteye ulaşmak isteyenöğrenciler için adeta çileye dönüşüyor.
 
Ana yerleşkeye ulaşmak için 595 numaralı Hava Üssü Lojmanları-Bostanlıİskele hattı ile 817 numaralı Balatçık-Çiğli Aktarma Merkezi hattıkullanılıyor. Mevcut iki adet otobüs hattı bulunmasına rağmen sefer sayısınınyetersiz kalması özellikle sabah saatlerinde derslerine yetişmek isteyenöğrencilerin duraklarda yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor.
 
Taleplere tatminkâr cevap alınamıyor
Konu ile ilgili resmi makamlarla görüşmelerin yapıldığını belirten İzmirKâtip Çelebi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Sabuncular: “BizAğustos ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na başvurudabulunduk. Artan öğrenci sayımızdan bahsederek yeni bir ring hattı veya mevcutsefer sayılarına eklemeler yapılmasını istedik. Yetkililer personelgörevlendirmek suretiyle iniş ve binişleri yerinde inceleyeceklerini ifadeettiler” dedi.  Sabuncular: “Ancak Büyükşehir Belediyesi gönderdiği resmibir yazı ile yeni hat tahsisinin mümkün olmadığını, hatların servissıklıklarının ise periyodik olarak yapıldığını, hat ve yolculuk analizsonuçlarına göre değişiklik yapılabileceğini belirtti” açıklamalarında bulundu.
Eğitim-öğretim yılının ilk haftası geride kalırken henüz bir değişikliğinsöz konusu olmaması öğrencilerin yaklaşan kış şartlarında yaşanacak zorluklarındaha da artmasından endişe etmesine sebep oluyor.
 
 “Sıkıntımızı yetkili mercilere ilettik”
İKÇÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümüöğrencisi Sümeyye Zehir, öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları bir dilekçe ileİzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilettiklerini belirterek: “Sabah07:30-09:30 saatleri arasında gelen otobüsler ilk durak olan Bostanlıİskelesi’nde tamamen dolduğundan binemiyoruz. Bir sonraki otobüs 20 dakikasonra kalkıyor. Bu sebeple derslere geç kalıyoruz. Akşam çıkış saatimiz olan15:00-17:00 arasındaki otobüslere binmek için de uzun süre beklemek zorundakalıyoruz” açıklamalarında bulundu. İzban’ı kullanarak Çiğli’ye kadar gelenöğrencilerin de aynı otobüs hatlarıyla kampüse gelebildiğini belirten Zehir,mevcut hatların sefer sayılarının özellikle yoğunluğun yaşandığı saatlerdearttırılmasını ve İzban Çiğli İstasyonundan Merkez Yerleşkeye ring seferlerininoluşturulmasını istediklerini ifade etti.
 
“Güzergâh değişikliği sıkıntımızı azaltır”
Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğrencisi ve Fakülte TemsilcisiTurgut Kambur, üniversiteye ulaşımda çektikleri sıkıntıları BüyükşehirBelediyesi başta olmak üzere birçok kuruma başvuruda bulunduklarının, ancakdönüş alamadıklarının altını çizerek sorunun herkes tarafından bilindiğini,ancak çözüm üretecek kurumların bir türlü harekete geçmediğini belirtti. Mevcuthatlardan kampüsün yakınından geçen birçok alternatif olduğunu da hatırlatanKambur, yapılacak güzergâh değişikliklerinin dahi sorunlarına büyük ölçüde çareolabileceğine inandığını ifade etti.
Mühendislik ve Mimarlık FakültesiElektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi ve Fakülte Öğrenci TemsilcisiAli Rıza Kılıçkaya ise üniversite ortamında giriş-çıkış saatlerinin farklılıkgösterebildiğini hatırlatarak sadece belirli saatlerde değil, ulaşım sorununugün boyunca yaşadıklarını, problemin çözüm sürecinde bunun da göz önünealınması gerektiğini ifade etti.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv