İlk iş can dostlar için meslek odası ile işbirliği

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediye çalışmalarında meslek odalarıyla işbirliği sözünü tutarak göreve başlar başlamaz ilk belediye ve meslek odası ortak çalışmasını gerçekleştirdi. Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde Konak Belediyesi ve İzmir Veteriner Hekimleri Odası can dostlar için çalışma başlattı.

  • 0
  • 169
İlk iş can dostlar için meslek odası ile işbirliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ve İzmir Veteriner Hekimleri Odası, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü nedeniyle can dostlar için örnek bir çalışma başlattı. İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan’la bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sokakta yaşayan canların sağlıklı ve iyi şartlarda bir ömür sürmeleri için belediye ve oda arasında en kısa zamanda protokol imzalayacaklarının müjdesini verdi. Yapılacak çalışmanın duyurusunun yapıldığı çalışmada CHP Konak İlçe Hayvan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ece İşteermiş de hazır bulundu.

Mutlu: Konak’ta göreve gelir gelmez meslek odalarıyla işbirliğine başladık

Dünya Sokak Hayvanları Günü nedeniyle anlamlı bir çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Mutlu, meslek odalarıyla birlikte çalışacaklarının da altını çizdi ve şöyle konuştu: “Meslek odalarıyla birlikte yol yürüyeceğiz ve belediye çalışmalarımızın içinde odalarımız yer alacak, demiştik. Konak’ta göreve gelir gelmez de meslek odalarıyla işbirliğine başladık. Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde Veteriner Hekimleri Odası ile birlikte ilk çalışmamızı yaptık. Sokakta yaşayan can dostlarımızın daha sağlıklı hayat sürmeleri, sınırsız üremelerinin önüne geçilmesi ve daha iyi şartlarda yaşamaları için çalışma başlatıyoruz. En kısa zamanda bu konuyla ilgili protokole imza atacağız.”

Can dostlar için örnek protokol

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan, sokakta yaşayan patili canlar için en kısa zamanda protokol sözü veren Başkan Mutlu’ya örnek işbirliği için teşekkürlerini iletti. Kentli Pati uygulamasını da anlatan Özkan, “Öncelikle Nilüfer Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Seçim öncesinde kendisiyle görüştüğümüzde sokak hayvanlarıyla ilgili hassasiyeti üst seviyedeydi. Biz de İzmir Veteriner Hekimleri Odası olarak gereğini yapacağımızı söyledik. Patili dostlar için ‘Kentli Pati’ uygulaması başlatmak istiyoruz. Sokak hayvanları dediğimiz canlılar da bizim bir parçamız, onların da yaşamasını müsaade etmemiz gerekiyor. Kısırlaştırma, aşılama gibi hayvan sağlığıyla ilgili olan şeyleri zaten veteriner hekim arkadaşlarımız, meslektaşlarımız yapıyor. Bizim işimiz bu, en iyi bildiğimiz iş bu. Destek başkanından gerisi bizden” diye konuştu.

Kapsamlı çalışma

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’ne özel düzenlenen program kapsamında Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Konak esnafına sokak hayvanlarını beslemeleri için kedi evi, mama kabı ve mama dağıtımı gerçekleştirildi. Sokakta yaşayan kedi ve köpeklere, iç dış parazit hastalıklarına karşı aşı da yapıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Önal muhtarlarla buluştu

Vatandaşla dost, balıkçıyla arkadaş

Karşıyaka’da en güzel balkon ve bahçeler yarışıyor!

Buca’nın parklarında yaza hazırlık

STK işbirliği ile kent estetiğine dokunuşlar

Unutulmaya yüz tutan sokak oyuncakları yeniden hayat buldu

Arşiv