İşaret dilinde resimli sözlük

  • 0
  • 839
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basımı gerçekleştirilen “İşitme Engelliler için Resimli Sözlük” İzmir sınırlarını aştı. Örnek bir proje olarak İzmir Bayındır Şehit Oktay Ardıç İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve Konak Belediyesi’nin birlikte hazırladığı resimli sözlük, öğrenme çağındaki işitme engelli çocukların yaşamına renk kattı.

Doğru, temiz, sorumluluk sahibi ve bilinçli bir sosyal belediyecilik anlayışını akıllara yerleştiren Konak Belediyesi, işitme engelli yurttaşlar için hazırlanan resimli sözlüğün birinci baskısını Mart ayında gerçekleştirdi. Bugüne kadar akülü sandalye, işitme cihazı gibi önemli ihtiyaçları karşılayarak engellerin aşılmasında öncülük eden Konak Belediyesi bir kez daha engelli yurttaşların engelsiz yaşama hakkını koruyarak önemli bir projeye imza attı.

İlk bin baskısıyla İzmir ve çevresindeki işitme engellilere ulaşan resimli sözlük şimdi de Türkiye’de 18 şehre doğru yola çıkıyor. Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Hatay İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Mersin, Ordu, Rize, Sivas ve Trabzon’a gidecek olan resimli sözlük çeşitli illerdeki işitme engelli çocukların başucu kitabı olacak.

Göreve geldiği günden beri bu konudaki çalışmalarını aralıksız sürdüren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yerel yönetimlerin getirdiği görev gereği yapılan işlerin ötesinde bir sorumluluk bilinciyle engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıyor. Her belediyenin rutin  hizmetleri yerine getirdiğini  belirten Başkan Tartan, asıl önemli olanın derinlikli projelerle yurttaşların hayatını daha kolay, daha yaşanır hale getirmek olduğunu söyledi. Alfabeden renklere, müzik aletlerinden çiçeklere hayata dair her şeyi içeren ve kelimeleri resimlerle öğreten resimli sözlüğün hayata geçirilebilmesi için özenli bir çalışma yapıldığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Konak Belediyesi olarak amacımızı, kamusal ve sosyal bir yaklaşım değişikliğiyle, engellilerimizin toplumdan soyutlanmasının önüne geçmek olarak belirledik. Engelli vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerimizi bu amaç doğrultusunda sürdürüyoruz. Toplumsal yaşamın olmazsa olmaz kurallarından birinin iletişim olduğundan hareketle hazırladığımız İşitme Engelliler İçin Resimli Sözlük kitabımızla dilimize sahip çıkmak ve onun doğru kullanılmasına katkıda bulunmak kararındayız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sizin geleceğiniz bizim geleceğimiz

Mayıs Ayı 2. Birleşimi'nde oturumunu SMA hastası Gülsima’ya bağışladı

Sanayi sitelerine destek

Bana güvenin. Zor günleri dayanışmayla aşacağız!

Kalaycı, protez bacağına kavuşacak

Yenilenebilir enerjide İzmir’den örnek hamle

Arşiv