İzmir, komşu kapısı

  • 0
  • 950
Yazı Boyutu:

Almanya’nın Bavyera Eyaleti Ekonomi, Altyapı, Ulaştırma ve Teknoloji Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Martin Zeil’in hemen ardından, bu kez de Almanya’nın Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye-Ekonomi Bakanı Dr.Nils Schmid de Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret etti. İki bakanın da kalabalık bir işadamı grubuyla İzmir’e gelmesi dikkat çekti.
 
Geçtiğimiz günlerde parlamenterler, bölgesel sanayi ve ticaret odalarının temsilcileri, işadamları ve bürokratlardan oluşan bir heyetle İzmir’e gelen Almanya’nın Bavyera Eyaleti Ekonomi, Altyapı, Ulaştırma ve Teknoloji Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Martin Zeil’in ardından, bu kez de Almanya’nın Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr.Nils Schmid başkanlığındaki işadamları heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.
 
Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Margit Häberle’nin de İzmir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Dr.Nils Schmid, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkileri daha da derinleştirmek istediklerini kaydetti. Almanya’nın federal bir devlet olduğunu hatırlatan Schmid, “Bu nedenle yöresel, bölgesel değerlerin önemini iyi biliyoruz. İlişkileri iyileştirmek konusunda başlangıç noktası olarak İzmir’i seçtik. İzmir Başkonsolosumuz da sizin bölgenizin Almanya’da tanıtılması için çaba gösteriyor” dedi. Schmid, İzmir’in dinamik şehir yapısı ve planlama açısından çok büyük projelere imza attığını belirterek, “Biz de katkı koymak isteriz” diye konuştu.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Dr.Nils Schmid ve heyetin ziyaretinden İzmir kenti adına mutlu olduğunu ifade etti. İzmir’de katılımcı bir yönetim modelini benimsediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri yatırımlarla kentte iyi bir büyüme trendi yakaladıklarını söyledi. Bu büyümenin kalıcı ve sürdürülebilir olması için emin adımlarla çalıştıklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “4 milyonluk bir nüfusa sahip olan İzmir, 10 milyondan fazla kişinin yaşadığı Ege Bölgesi havza ekonomisinin de merkez kenti. Bölgenin sanayi, tarım, liman, lojistik, finans hizmetlerinin çoğunluğu buradan yapılıyor. İlk çağlardan beri var olan bu kent, 17.yüzyıldan itibaren de Akdeniz’de çok önemli bir oyuncu olarak rol almaya devam ediyor. Biz şimdi İzmir’in üzerindeki tozu silkeleyip, hak ettiği noktaya getirmek amacıyla kentin kanaat önderleriyle birlikte çalışıyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşinizi severek yapın, dürüst çalışın, hayal bile edemeyeceğiniz başarı peşinden gelecek

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının ayağına fuar geldi

Azerbaycan'a EGİAD Çıkarması

Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Arşiv