JAPONYA, KALİTELİ ÜRETİM YAPAN KONFEKSİYON İHRACATÇILARIMIZ İÇİN İYİ BİR PAZAR

  • 0
  • 1.826
Yazı Boyutu:

Japon Tekstil İthalatçıları Birliği 11 firmayla Ege İhracatçı Birlikleri’ne çıkarma yaptı. Ege Bölgesi’nden Japonya’ya olan hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatı, 2011 yılının Ocak – Mayıs döneminde 23,2 milyon dolar iken, 2012 yılının aynı döneminde 30,2 milyon dolar oldu. Hedef, Ege Bölgesi’nden Japonya’ya konfeksiyon ürünleri ihracatını 150 milyon dolara çıkarmak.
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler Japon Tekstil İthalatçıları Birliği ile yapılacak görüşmeler öncesindeki açılış konuşmasında, ”Amacımız, Türkiye ile Japonya arasındaki hazır giyim ticaretinin gelişmesine katkıda bulunmak.  2010 yılından beri Japonya ile olan ticari ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz ve bu kapsamda çok olumlu sonuçlar almaya başladık. 2012’nin ilk 5 aylık periyodunda Ege Bölgesi’nden Japonya’ya olan ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre 23,2 milyon dolardan 30,2 milyon dolara çıktı” dedi.
 
Emre Kızılgüneşler, düzenlenen alım heyetlerinin sektörel ticaret heyetlerinin ihracatı olumlu etkilediğini belirterek devam etti:” Japonların alım güçleri çok yüksek. Mayıs ayında yaptığımız Özel Nitelikli Japonya Alım Heyeti’nin üzerinden daha çok geçmeden Japon Tekstil İthalatçıları Birliği’ni ağırlamak bizim için çok güzel ve önemli bir gelişmedir. Yakın zamanda Japonya’yla aramızdaki ticari ilişkilerimizin artacağını, bunun da ihracat payımızın yansıyacağını düşünüyoruz. Japonlarla çalışırken sistemli ve titiz olmak gerekiyor. Özellikle sektörümüzde kaliteli üretim yapan Egeli firmaların bu piyasada avantajı büyük; çünkü Japonlar aldıkları kaliteli malların karşılığını da ödeyecek nitelikte.”
 
“AVRUPA PAZARI DARALDI, JAPON PAZARI SEKTÖRÜMÜZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonunda, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği sekreteryasında düzenlenen etkinliklerin, ihracatı olumlu yönde etkileyeceğine dikkat çeken Kızılgüneşler, “Avrupa pazarı, ihracatımız için daralıyor. İhracatçılarımızın mutlaka alternatif pazarlara ve hatta Euro dışında para birimlerine ihtiyaç var. Sektörel Ticaret Heyetleri kapsamında 3 yıldır İngiltere’ye, 2 senedir Japonya’ya gidiyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Rusya’ya Hazırgiyim ve Konfeksiyon ile Tekstil sektörleri olarak bir sektörel ticaret heyeti düzenledik. 17-22 Temmuz tarihlerinde yine Japonya’ya bir Sektörel Ticaret Heyeti yapacağız. Türkiye’nin Japonya’ya hazırgiyim ihracatı 2011 yılının ilk 5 aylık döneminde 22 milyon dolara ulaştı. Bu gibi faaliyetlerle ihracat rakamlarının artmasına katkıda bulunmayı, ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Japonların Ege pamuğunu bildiğini ve özellikle ege pamuğundan üretilen ürünleri talep ettiklerini dile getiren Kızılgüneşler, Japonlarla Türkler arasındaki moda anlayışının da benzer olduğunu da kaydetti.
 
VERGİ DUVARI KALDIRILMALI
Japon heyetinin İzmir’de firma ziyaretleri yapacağını bunun yanında Forum Bornova, Agora, Optimum gibi İzmir'in büyük AVM'lerini gezerek sektörle ilgili pazar araştırması yapacaklarını da açıklayan Kızılgüneşler şöyle konuştu: “ Japonya pazarına bir kaç yıl içinde 150 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. Avrupa Birliği'ndeki kriz uzun süre devam edecek. Bölgemize sıfırdan yeni pazarlar kazandırmamız gerekiyor. Son 2 yılda sağlanan üst düzey ilişkiler sayesinde Japonya pazarı ile sadece kentimize değil, bölgemize yeni pazar kazandırmış olacağız. Şu anda Japonya ile aramızda yüzde 8-12 arasında vergi duvarı var. Bunun ortadan kaldırılması için çalışıyoruz. Japonya’nın Türkiye’ye vergi koymasını gerektirecek bir konfeksiyon sanayisi yok. Rusya da çok yakından ilgilendiğimiz bir pazar. Rusya için VIP alım heyeti organizasyonlarına da çalışmalarına başladık.”
 
 Ege İhracatçı Birlikleri’nde, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler’in konuşma yaptığı bilgilendirme toplantısı sonrasında, İzmirli ihracatçılarla Japon Tekstil İthalatçıları Heyeti arasında tanışma, kartvizit alış-veriş toplantıları gerçekleştirildi. Heyet öğleden sonra da İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde hazırgiyim ihracatçı firmalarını ziyaret etti.
 
Kimler katıldı
Mitsubishi Corporation
Mitsui&Co Ltd
Sumikin
Bussan Corporation
Toyota
Tsusho Corporotion
GSI Creos Corporation
Kowa Company Ltd
Onward
Kashıyama Co Ltd
Shinyei Kaisha

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Singapur üzerinden Asya Pasifik pazarında büyüyecek

Arşiv