Karabağlar’ın edebiyat günleri sona erdi

  • 0
  • 1.720
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi’nin Türk Edebiyatı’nın ünlü yazarlarından Reşat Nuri Güntekin’in adına düzenlediği 4. Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günleri çok sayıda edebiyatçıyı bir araya getirerek İzmir’in kültür ve sanat dünyasına renk kattı.
 
İzmirli sanatseverler,  Erkan Oğur – İsmail Hakkı Demircioğlu konseriyle de renklenen 4. Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günleri’nde edebiyat, sinema ve sanat dünyasından pek çok isimle buluşup, sohbet etme fırsatı da buldu.
 
Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanını yazdığı evinin, Karabağlar İlçesi’nde bulunması nedeniyle yazarın ismini taşıyan Edebiyat Günleri organizasyonu, bu yıl Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği’nin katkıları ile düzenlendi.
İki gün süren etkinliğin son gününde “Genç Edebiyatçılar Konuşuyor” konulu panele genç yazarlar konuk oldu. Yazar Cemil Kavukçu yönetimindeki panele katılan yazarlar Kerem Işık, Sine Ergün, Yalçın Tosun, Gülşah Elikbank ve Nuray Kaya yazarlığa başlama serüvenlerini edebiyatseverlerle paylaştı.
Edebiyat Günleri kapsamında ayrıca, “Gazete Kitap Eklerinin Okur Dünyasındaki Yeri”  konulu panelle kitap eklerinde yazarların ve kitapların yer alma süreçleri konuşuldu. Yönetmenliğini Yazar Namık Kuyumcu’nun yaptığı panelde
Gazeteci Yazar Turhan Günay ile Doğuş Sarpkaya Türkiye’de kitap eki çıkarmanın şartlarının zorluğuna değindi.
 
YAZARIMIZA HAK ETTİĞİ İLGİYİ KAZANDIRIYORUZ
Karabağlar’a Türk Edebiyatı’nın ünlü ismi Reşat Nuri Güntekin’in adına çok önemli bir kültürel etkinlik kazandırdıklarını, 4 yıldır düzenlenen bu etkinlikle yazarın hak ettiği ilgiyi kazandığını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm,
“Edebiyatımızın en ünlü isimlerinden Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu ve Dudaktan Kalbe eserlerini yazdığı evinin ilçemizde bulunması, ölümsüz eserlere hayat veren mekanı yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlik, ünlü yazarımıza hak ettiği ilgiyi kazandırmaya başladığımızın kanıtıdır. Eminim O daha iyisini hak ediyor. Etkinliğimize katılan, yazarımıza ve ilçemize ilgi gösteren tüm edebiyatçılarımıza, sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv