KARŞIYAKA’DA KADINLARA AFETE HAZIRLIK EĞİTİMİ

  • 0
  • 1.411
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi üyeleri “Afet Eğitimi ile İlkyardım Eğitimi” kursunu tamamlayarak, sertifikalarını aldı. Bostanlı Park Kafe’de düzenlenen törende konuşan Afetlerden Sorumlu İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Karşıyaka’da afete karşı örnek çalışmalar yapıldığını belirterek, “Karşıyaka Belediyesi afete yönelik kendi merkezini kurdu, ekiplerini hazırladı. Teknik donanımını tamamlayıp afet eğitimi verecek personel yetiştirdi. Örnek çalışmalar gerçekleştiriyor. Belediye Başkanı Cevat Durak’ı kutluyorum” dedi.
 
Bostanlı Kadın Danışma Merkezi üyelerini kutlayan Belediye Başkanı Cevat Durak, afet öncesi eğitimin öneminin altını çizerek, “Karşıyaka Belediyesi olarak 8 yıldır afet öncesi hazırlıklara ağırlık verdik. Olası bir felaket karşısında anında müdahale etme kabiliyetimizi arttıracak çalışmalar yaptık. Doğal Afet Merkezimizde her türlü ihtiyacı 24 saat hazır tutuyoruz. Arama Kurtarma ekibimiz eğitimlerini tamamladı. Aracımız, deniz ambulansımız hazır. Ancak, bütün bunlardan daha önemlisi vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesidir. Onların afet sonrasında ne yapacağını bilmesidir. Bu nedenle biz de bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarına ağırlık verdik. Bugün sizler eğitiminizi tamamladınız. Artık yeni göreviniz, çevrenizdeki insanları bilinçlendirmektir” diye konuştu.
 
Afet İl Koordinasyon Merkezi uzmanları tarafından verilen eğitimlerini tamamlayan Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi üyesi 28 kadın sertifikalarını Vali Yardımcısı Aydın ile Belediye Başkanı Durak’ın elinden aldı.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın eşi Birsen Durak da eğitimi tamamlayanlar arasında yer aldı. Birsen Durak’ın sertifikasını Vali yardımcısı Mustafa Aydın verdi. Vali Yardımcısı Aydın, “Tüm bireylerin afete yönelik birikimleri olması gerekir. Karşıyaka’dan önemli talep geldi, eğitimlerimiz başarıyla sonuçlandı. İzmir’de en duyarlı bölge Karşıyaka oldu.” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv