Kavak, EİB’yi ziyaret etti

  • 0
  • 987
Yazı Boyutu:

İhracatın olumlu seyir izlemesinin sanayiyi hareketlendirdiğini, üretim ve istihdamı arttırdığını belirten İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, ihracatın artışının Türkiye’de tüm kesimleri mutlu ettiğini kaydetti.
 
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu’nu ziyaretinde konuşan Kavak, ihracatın ülke ekonomisi açısından önemine değindi. “Varlık barıştırır, yokluk dövüştürür” diyen Kavak, “Siz ihracat yapıp çalışıp vergi veriyorsunuz, biz kamu görevi görüp toplanan vergilerden maaş alıyoruz. İhracatın artması, üretimin, istihdamın artması demek, büyüme demek. Siz harekete geçince sanayide tüm alt sektörler canlanıyor. Üretimini arttırıyor” şeklinde konuştu.
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak’ın Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaretinden mutluluk duyduklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmnenoğlu ise; “Biz ihracatçılar ne kadar çok çalışırsak, toplumda o derece sosyal barış ve huzur sağlanıyor, sizin işiniz azalıyor” dedi.
İzmir’de şehir içinde kalan Buca Cezaevi’nin Menemen’e taşınması ile ilgili bir çalışma yürütüldüğü bilgisini veren İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak şöyle konuştu: “Menemen’de yer tahsisi yapıldı. 1.5 yıl içerisinde hizmete geçmesi planlanıyor. Menemen Cezaevi devreye girince Buca Cezaevi oraya taşınacak. Buca Cezaevi yerine Adalet Bakanlığı personelinin eğitim göreceği bir Eğitim Merkezi yapılacak.”
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak’ın Ege İhracatçı Birlikleri ziyaretine; Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Halil Şahin, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Eli Alharal ve Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv