Keskinoğlu Fransa ve Türkiye’nin Tarım Bakanlarını ağırladı

  • 0
  • 1.627
Yazı Boyutu:

49 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösteren ve yurt dışı fuar katılımlarına bir yenisini daha ekleyen Keskinoğlu Şirketler Grubu, 21-25 ekim tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen Sial 2012 uluslararası gıda fuarında, piliç eti ürünleri ve Ravika markalı zeytinyağları ile yerini aldı.
“2013 yılının başında AB’ye piliç eti ihracatının başlamasını bekliyoruz”
Dünyada yoğun ilgi gören ve 5 gün boyunca devam eden fuar hakkında değerlendirme yapan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Uluslararası fuarlar, yeni pazarlara ve farklı ürünlere ulaşmakta büyük önem taşıyor. Sial dünya genelinden çok büyük katılımı olan bir fuar. Ticari işbirliklerinin artmasında büyük katkı sağlayan böyle fuarlar bizler için çok önemli. Fuarda yeni ihracat görüşmeleri yaptık. Bu görüşmelerin ticari işbirliğine dönüşmesini hedefliyoruz. Fakat Türkiye olarak henüz Avrupa’ya belirli gıda maddelerini ihraç edebiliyoruz. Özellikle piliç eti ürünlerimizin ihracatı AB ülkelerine yapılamıyor. Bakanlığımızın bu konudaki yaptığı çok olumlu çalışmaların sonuçlanacağını ve 2013 yılının başında bu ülkelere ihracat yapacağımızı düşünüyorum. 2012 yılının ilk 9 ayında Türkiye’den toplam 400 milyon dolarlık  piliç eti ihracatı yapıldı. 2013 yılında ise AB ülkelerine yapılması planlanan ihracat ile bu rakamın 600 milyon dolar civarında olacağına inanıyorum” dedi. Bu yıl fuarda katılım alanını ve katılımcı firma sayısını attıran en büyük ülkenin Türkiye olduğunun altını çizen Keskinoğlu “ Bizim fuardaki bir diğer hedefimiz ise Türkiye’deki en geniş ürün gamına sahip olan ve 75 ülkeye ihracatını yaptığımız zeytinyağı markamız Ravika’nın bilinirliliğini arttırmak ve Türkiye için ilk olacak yeni pazarlarla anlaşma sağlamaktır. Amacımız Ravika’nın ihracatını yaptığımız ülkelerde markamızın en çok tercih edilenler arasına girmesini sağlamak” dedi.
 
Sial Uluslararası Gıda Fuarı’nda Keskinoğlu standını ziyaret eden T.C Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Fransa Tarım Bakanı Stephane Le Foll ile İstanbul Ticararet odası başkanı Murat Yalçıntaş, ürünler hakkında bilgi aldılar. Eker yaptığı açıklamada, ”1988 yılında yapılan bu fuara 11 Türk firması katılırken, bugün gördüğünüz gibi 10 bin metrekarelik bir alanda 256 Türk firması katılım sağlıyor. Bu Türkiye’nin tarım alanında geldiği noktayı ve gücü göstermektedir. Türk gıda firmalarının kaliteli ürün anlayışı ve başarılı çalışmalarından dolayı gurur duyuyorum” dedi.
Gıda sektörüne yön veren ve gıda endüstrisi tarafından yakından takip edilen SIAL Gıda Fuarı; 1960’lı yıllardan beri her İki yılda bir Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşiyor. Bu yıl 100 ülkeden 5900 firmanın katılım sağladığı fuara 200 ülkeden 140 bin kişi ziyaret etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv