Köylü Üretmezse Kentli de Yoksullaşır

  • 0
  • 846
Yazı Boyutu:

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Seferihisar Belediyesi, Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.
 
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Tunç Soyer, çiftçiler gününün çiftçiler için olduğu kadar kentliler için de önemli olduğunun altını çizdiği konuşmasında; “Dünya çiftçiler günü sadece çiftçiler için değil, kentliler için de çok önemli. Çünkü köylü üretmezse kentlinin sofrası da yoksullaşır, kentli de yoksullaşır” dedi.

Dünya Çiftçiler Günü, Seferihisar Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleşen etkinlikte kutlandı. İlçe merkezinde salı günleri kurulan Köy Pazarı, pazaryerine taşındı. Seferihisar Belediyesi Halk Oyunları gösterisi, Orhanlı Köyü Halk Oyunları Ekibi, Küçük Efe Zeybek Gösterisi ve Özlem-Murat Sincar Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Hayatta yaşamını devam ettirmek için en çok kime muhtaçsınız diye sorsanız, çiftçi demek zorundayız. Üretim olmazsa hayatımızı sürdürmemiz mümkün değil. Sabah televizyonda bir haber izledim. Özellikle böceklerin proteinin yüksek olması nedeniyle, insanlığın içinde bulunduğu açlık için bir çözüm olarak konuşulmaya başlanmış. Üretimin güçlenmesi, sürdürülebilmesi insanlığın en temel sorunlarından biri.  Bu çerçevede kentlinin sofrasıyla köylünün tarlası arasından çok sıkı bir bağ var. Yani dünya çiftçiler günü sadece çiftçiler için değil, kentliler için de çok önemli. Çünkü köylü üretmezse kentlinin sofrası da yoksullaşır, kentli de yoksullaşır. Bu nedenle çiftçiler gününün çok değerli bir gün olduğunu düşünüyorum. İşbirliği içerisinde çalıştığımız  İlçe Ziraat Odası Başkanımıza, İlçe Tarım Müdürümüze ve burada bulunan sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Aydoğan Gülbağ; “ Uluslararası tarım üreticileri Federasyonu’nun 1984 yılında aldığı bir kararla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin milli gelirinin %14’ü, ihracatın %15’i, istaihdamın %40’ı tarım sektörüne dahildir. Şunu hiçbir zaman unutmayalım mı, yarının tek reçetesi tarımdır. Tarımsal alanlara sahip çıkmalıyız. Tarımsal arazilerin sanayiye yem olmaması için yetkililerin sahip çıkması gerekmektedir. Tarım arazileri korunarak, sanayi tesislerinin organize tesislere taşınmaları gerekmektedir.  Tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, her geçen gün şartlarının daha iyileştirilebilmesi için çaba sarf edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir; “ Dünyada 7 Milyar, Türkiye'de 74 Milyon insanın sofrasına ulaşan, bıkmadan, yılmadan üreten çiftçilerimizin gününü kutluyoruz. Aslında bir gün değil, her gün çiftçiler günü olmalıdır. Çünkü çiftçiler tüm zorluklara rağmen her gün çalışmakta ve üretmektedir” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Aydınlık Türkiye için çalışacağız!

50 bin adet fidan dağıttı

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Arşiv