Koyun Keçi Panayırı 14-15 Eylül’de

  • 0
  • 632
Yazı Boyutu:

İzmir İli DamızlıkKoyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin öncülüğünde ve SeferihisarBelediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan İzmir Koyun KeçiPanayırı, 14 – 15 Eylül tarihlerinde yapılacak. Panayır kapsamında Türkiye’deilk kez damızlık hayvan pazarı kurulacak.

 

Küçükbaş hayvancılık alanında Türkiye’nin en büyükorganizasyonu İzmir Koyun Keçi Panayırı, bu yıl 14-15 Eylül tarihlerindegerçekleşecek. Panayırın adresi geçen senelerde olduğu gibi bu sene deuluslararası cittaslow (sakin) kentler birliği üyesi Seferihisar olacak.

 

Sektörün buluşmanoktası
Daha önce düzenlenen Koyun Keçi Panayırı’na 81 ilden katılımolduğuna dikkat çeken İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri BirliğiBaşkanı Özer Türer, “TAGEM tarafından yürütülen halk elinde ıslah projelerininardından Resmi Gazete’de yayımlanan Safkan Damızlık Koyun Keçi Yönetmeliği ilebirlikte damızlık hayvancılıkta Türkiye olarak önemli bir adımı daha atmışbulunmaktayız.  Bundan sonra safkan hayvan satışı yapan çiftlikler özelolarak belgelendirilecek, belge talep eden yetiştiriciler Birlikler ve TarımMüdürlükleri tarafından yakından takip edilecek. Panayır kapsamında kuracağımızdamızlık hayvan pazarı ile küçükbaş hayvancılıkta damızlıkların önemine dikkatçekmek ve damızlık pazarların kurulmasında öncülük etmek istiyoruz” dedi.

 

Kadın yetiştiriciyedikkat
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen İzmir Koyun Panayırı’nda küçükbaşhayvancılıkta kadın yetiştiricinin önemine dikkat çekilecek. Özer Türer,“İzmir’de sürü ortalaması yaklaşık 90 hayvan. İşletmeler genelde aileişletmeleri. Aile işletmelerinde kadınların emeği bugün göz ardı ediliyor.Birlik olarak kadın yetiştiricilerin eğitimini ve ekonomiye katkılarını çokönemsiyoruz.  Önümüzdeki dönem için kadın yetiştiricilere dönük çalışmalaryürüteceğiz. Panayırda da düzenleyeceğimiz etkinliklerde kadın önemine veüstlendiği işleve dikkat çekeceğiz” dedi.

 

Hedef uluslararasıkatılım
Avrupa Birliği üyesi ülkelere süt ürünleri ihracatınınönündeki engelin kalktığına dikkat çeken Başkan Türer: “Bu yıl panayırauluslararası katılım bekliyoruz. Yurt dışında faaliyet yetiştirici örgütlerineve uluslararası firmaları özel olarak davet ettik. Türkiye’nin AB ihracatındabaşarılı olması için uluslararası işbirlikleri çok önemli. Bu işbirliklerininoluşmasında panayır gibi organizasyonların çok etkili olduğunu düşünüyoruz.Hatta ihracat yapmak isteyen koyun keçi sütü işleme tesislerine yönelik,panayır kapsamında bir seminere de yer vermeyi planlıyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Girişimcilik ve İnovasyon Çalışmalarına Yaşar İDEA İle Hız Veriyor

Ege'nin kimyevi maddeler ihracatı 6 milyar doları aşıyor

İşinizi severek yapın, dürüst çalışın, hayal bile edemeyeceğiniz başarı peşinden gelecek

Arşiv