MAKEDONDA GÖÇMENLERİ “TEK YÜREK” OLDU

  • 0
  • 741
Yazı Boyutu:

İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’nde yaşayan Makedonya göçmenleri ‘gala gecesi’ düzenledi. Kuşadası Pine Bay Resort Otel’de düzenlenen geniş katılımlı etkinliğe Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, İzmir Ticaret Ataşesi Alev Süleyman, Makedonya Göçmenleri Birleştirme Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Şaban Yaprak, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Makedonyalı sanatçı Ane Ancı Trajkoska’nın şarkılarıyla eğlenen Makedonya göçmenlerine oyunlarda protokol de eşil etti. Halay başını zaman zaman Büyükelçi Taskovski çekerken geceye gelenler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Dernek yöneticileri ve etkinliğe katılan davetliler pasta keserken hep birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi.
 
BİRLİĞİMİZ BOZULMASIN
Makedonya’dan İzmir’e gelerek hayatlarını sürdüren insanların torunlarının bile bugün aynı duygularla yaşamlarını devam ettirdiğini ifade eden Dernek Başkanı Şaban Yaprak, “Hepimiz farklı yerlerden gelerek İzmir’in farklı yerlerinde çalışıyoruz. Doğduğumuz topraklar kadar doyduğumuz yerlere de sahip çıkmak zorundayız. İzmir bizim her şeyimiz. Dernek olarak her yıl farklı etkinlikler düzenleyerek dostlarımızla bir araya geliyoruz. Sürekli büyüyen ve gelişen dernek yapımızın altında herkese yer var. Ben birliğimiz bozulmadığı sürece daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum” dedi.
 
BU İŞİ ÇOK İYİ YAPIYOR
Gecede konuşma yapan Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Dernek Başkanı Yaprak’a övgüde bulundu. Makedon kültürünü İzmir’de yaşattıkları için teşekkür eden Taskovski, “Derneklerin etkinlik ve faaliyetlerine her zaman katılmaya çalışıyorum. Manzara ve gördüklerim beni çok mutlu etti. Hep birlikte buluşup gelenek ve görenekleri devam ettiriyorsunuz. Bu tür çalışmaları ve birlikteliği bırakmayın. Geldiğimde en fazla mutlu olduğum etkinliklerden birisini yaşadık. Şaban Yaprak gerçekten bu işi çok iyi yapıyor. İnsanları bir araya getirmek için yaptığı çabalar nedeniyle kendisini kutluyorum” diye konuştu. Taskovski, ayrıca Yaprak’tan dağınık olan dernekleri tek çatı altında toplamasını isteyerek federasyon kurmasını talep etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Enginarın kalbi Urla’da atacak

TARKEM'in yeni başkanı Dr. Cemil TUGAY

Belediye Lokantası ile öğrencinin yüzü güldü

Belediye emekçilerine bayram hediyesi

Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti

Ruhsat ve kaldırım işgaline sıkı denetim

Arşiv