Mimar Kemalettin Caddesi yenilendi

  • 0
  • 1.224
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte “modanın merkezi” konumunda olan Mimar Kemalettin Caddesi’ni baştan aşağı yeniledi. Perakende satışlara canlılık getirmesi beklenen düzenlemeler, en çok bölge esnafını mutlu etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin simgelerinden olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Ali Çetinkaya Bulvarı ve Bayraklı Sevgi yolunda yaptığı çalışmaların ardından, kentin moda merkezi konumundaki Mimar Kemalettin Caddesi’ni de baştan aşağı yeniledi. Şubat ayında başlanarak bu hafta tamamlanan çalışmalar kapsamında toplam 500 metrelik güzergahtaki mevcut zemin kaplamaları sökülerek araları doğaltaşlı beton kaplama yapıldı. Toplam 1 milyon TL’ye malolan düzenleme çalışması ile modanın kalbinin attığı merkez yepyeni bir görünüme kavuştu. Düzenleme çalışmalarından oldukça memnun olan bölge esnafı da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ederek mutluklarını dile getirdi.
 
“Sağolasın Aziz Başkan”
Daha önce yıpranmış yollarda özellikle bayanların yürümekte çok zorlandığını bundan dolayı parekende satışlarda sorunlar yaşadıklarını anlatan esnaf, yeni yapılan düzenleme ile bu sorunlarının ortadan kalktığını söyledi. Düzenleme sırasında Büyükşehir Belediyesi ile bölge esnafının da uyum içerisinde olduğunu anlatan Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Başkanı İzzet Avcı şunları söyledi:
“Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ederiz. Bizi kırmadı. Moda merkezimizin yollarının yapımı için söz vermişti, yaptı. Çok da güzel oldu. Tüm esnaf memnun. Düzenlemeler harika gidiyor. Büyükşehir ekibi ile esnaf uyumu örnek oldu. Esnafın eksikleri ve mağduriyeti giderildi. Çok teşekkür ederiz”.
 
Bölge esnafı da düzenleme ile ilgili şöyle konuştu:
Salih Seyrek: “Büyükşehir’in yaptığı çalışmalardan çok memnun kaldık. Biraz zahmetli oldu. Yaklaşık 3 ay kadar sürdü. Ama tertemiz oldu. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ederiz. Mimar Kemalettin Caddesi’ne canlılık geldi. İnşalllah ticaretimiz de canlanır. İzmir için de iyi olur inşallah.”
Ahmet Sarıtaş: “Düzenleme gerçekten çok güzel oldu. Başkanımız sağolsun, elinden gelen gayreti gösterdi. Sırf bu konuyla ilgili değil, diğer konularda da Başkanımız çok duyarlı. Her zaman derdimizi dinler. Burası çok güzel oldu. Bir trafik sorunumuz var. Buraya kontrol dahilinde belli saatlerde araçların da girmesini istiyoruz. Onun dışında biz yapılan işlerden gerçekten çok memnunuz. Başkanımıza çok teşekkür ederiz.”

Mesut Yıldız: “Çok güzel oldu. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra işlerimiz de güzel olur.”
Gamze Ertin: “Düzenleme öncesi burada perakende satış için çok sıkıntı yaşıyorduk. Burada arabalar park ediliyordu. Park sorunumuz oluyordu. Ama şimdi belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir caddemiz oldu. Artık perakendeye yönelik daha keyifli çalışıyoruz şu anda. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz.”
Savaş Duran: “Düzenleme çok güzel oldu. Bundan sonra inşallah insanlar daha çok gelir ve alışverişler artar. Daha önce yürüme problemi vardı. Mal getirip götürmede problemler vardı. Bundan sonra her şeyin daha iyi olacağına inanıyoruz ve yetkililere teşekkür diyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Creil heyeti Kuşadası'na hayran kaldı

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Arşiv