MİNİK KONUKLARDAN EXPO TANITIMI

  • 0
  • 676
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin  düzenlediği Konak 2.Uluslararası Çocuk Şenliği ve 4.Sokak Oyunları Festivali’nde  bir hafta boyunca renkli görüntüler yaşandı. Bu yıl etkinliklere Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Ukrayna, KKTC ve Gürcistan’dan  356 çocuk katıldı.
 
İzmirli ailelerin yanında konuk olarak yerleşen çocuklar bugüne kadar Türkiye’de sadece İstanbul ve Ankara’nın adını duyduklarını ve İzmir’i hiç bilmediklerini söylediler. İzmir’i ve İzmirlileri tanıdıktan sonra çok sevdiklerini ve ülkelerine döndükten sonra Türkiye ve İzmir’i tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren minikler; barış, sevgi ve dostluk mesajları verdiler. İzmir’in 2020 Expo’ya talip olduğunu konuk kaldıkları ailelerden  öğrenen çocuklar, bu sürecin de başarıyla sonuçlanması için ülkelerinde “İzmir tanıtımı” yapacaklarını söylediler.
 
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, geleneksel olarak her yıl düzenlenen etkinliklere çeşitli ülkelerden yüzlerce çocuğun katıldığını ve onların çok önemli iyi niyet elçileri olduğunu söyledi. Başkan Tartan, “ Boşuna çocuktan al haberi dememişler. Burada kaldıkları bir hafta boyunca dostluklar oluştu. Kaldıkları ailelerin yanında önemli bağlar kuruldu. İzmir’i ve İzmirlileri tanıdılar. Expo sürecini bile öğrendiler ve destek verme kararı aldılar. Minik yürekleriyle ülkelerinde bize gönüllü tanıtım yapacaklar. Bir araya gelince hepimiz ortak noktalarda buluşuyoruz. Aramızda dostluk oluşuyor, sevgi bağı kuruluyor. Önemli olan da budur. İzmir’e yakışır bir sevgi gösteren gönüllü ailelere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv