Miting gibi park açılışı

  • 0
  • 876
Yazı Boyutu:

Uğur Dündar: Ben  dar gelirli, orta halli yer yer yoksul insanlarımızın yaşadıkları bir semtteki parka ismimin verilmesini istedim. Çünkü ben onlar için yaşadım
 
Konak Belediyesi, Uğur Dündar Onurlu Yaşam Parkı’yla insan sevgisini ve vefayı İzmirlilere yaşattı. Aziziye Mahallesi’nde gerçekleşen Uğur Dündar Onurlu Yaşam Parkı açılışına CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, usta gazeteci Uğur Dündar, Aziziye Mahalle Muhtarı İbrahim Pamuk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Miting gibi geçen park açılışında mahalle sakinleri yeni parklarına akın etti.
Aziziye Mahalle Muhtarı İbrahim Pamuk, Uğur Dündar’la ilgili çocukken gördüğü bir rüyayı anlatarak başladığı konuşmasında “Değerleri kaybettikten sonra değil, yaşarken isimlerini parklara, caddeler, sokaklara vermek gerekiyor. Bu anlamda Başkanımız Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Sayısı yüze yaklaşan parklar ve Şahintepesi rekreasyon alanı gibi hizmetlerle İzmir’de yeşil alan oranını 5 katına çıkaran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Uğur Dündar Onurlu Yaşam Parkı ile aynı zamanda vefayı da ön plana çıkardı. Düzenlenen parkta çocukların sevgiyi ve arkadaşlığı büyüteceğini belirten Başkan Tartan şöyle konuştu:  “Uğur ağabey parkın özellikle burada olmak istedi. Halkın içinde olmak, mütevazı insanların gönlünden çıkan sevgiyle kucaklaşmak istedi. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hep insana yönelik projeler ürettik. Hiçbir zaman hayal satmadık. Biz insana dokunduk. İnsanın olduğu her yerde hizmetler gerçekleştirdik. Onun için bizim dönemimizde yeşil alanlar 5 kat arttı. Kadınlarımız üreten birer değer olduklarını anladı. Çocuklarımız semt merkezlerinde geleceğe umutla koştular. Biz somut, gerçek işlere imza attık. Bu sadece bir park açılışı değil aynı zamanda burada vefa duygusunu da ortaya koyduk. Hayata bir pencere açtık; dik duruşu onurlu yaşamıyla Uğur Dündar ismiyle topluma açılan bir umut penceresi araladık.”
 
Konak Belediyesi tarafından Onurlu Yaşam Ödülü, dürüst gazeteciliğin öncü ismi Uğur Dündar, adının verildiği park açılışında, doğruyu söyleyen gazetecilerin susturulmaya çalışıldığını vurguladı. Getirdiği belge niteliğindeki mektupla bugüne kadar uygulanan baskıları eleştiren ve halka gerçekleri anlatanların yaşatılmaması için uğraşıldığına dikkat çeken Dündar şunları söyledi:  “Onurlu yaşamak bu ülkede hiç de kolay değil. Biz tüm iktidarlar döneminde halka hep doğruları anlattığımız, gerçekleri söylediğimiz için hışma uğradık, cezalandırılmak istendik. Bu ülkenin kaynaklarının hakça paylaşılması, üretime istihdama yönelinmesi gerekirken iktidar sahibi olanların bunları hortumlamasına, yandaşlarına peşkeş çekmesine ve sizlerin hakkı olan kaynakların, paraların hortumlanmasına karşı çıktığım için, sizlerin hakkını koruduğum için bunlara maruz kaldım. Ben bunun için hedef oldum, hala oluyorum. Bana bunun için işimi yaptırmıyorlar.”
 
Yaşamı boyunca vatandaşın hakkını savunduğunu ve gerçekleri söylediğini belirten Uğur Dündar sözlerine şöyle devam etti:
“Ben onun için dar gelirli, orta halli yer yer yoksul insanlarımızın yaşadıkları bir semtteki parka ismimin verilmesini istedim. Çünkü ben onlar için yaşadım. Hiç olmazsa onların çocukları annelerinin, babalarının çektikleri sıkıntıları yaşamasınlar diye uğraş verdim. Biz bir ideolojinin hizmetkarı değiliz, aşırı uçların emrinde değiliz. Biz sadece doğruları söyleyerek sizin hakkınızın gasp edildiğinin farkına varmanızı istedik. Bunu yapmazsak, bunu yapmaktan vazgeçersek, bunu yaparken kokup sinersek o zaman bizim mezarımıza tükürürler. O zaman  yüzümüze bakarken aynaya tükürürüz. İşte onurlu yaşam da aynaya baktığınızda duyduğumuz güvendir. Ben aynaya baktığımda hiçbir zaman ona tükürmeyi isteyecek bir duygu yaşamadım. Türkiye’nin kaynakları hakça paylaşılsa, hakça değerlendirilse, tüyü bitmemiş yetimin hakkı bir takım düzenbazların, bir takım vurguncuların, hortumcuların cebine gitmese bizler bu sıkıntıları asla yaşamayız. Hepimiz mutlu, müreffeh, barış içinde kardeş kardeşe dayanışma içinde yaşarız. Onun için bizim size doğruyu söylememizi istemiyorlar. Ben yarım asra yakın gazetecilik hayatımda doğruların söylenmesinden hoşlanan bir iktidar gücü görmedim.”
Uğur Dündar, adının verildiği parkın yaşamı boyunca haklarını savunduğu temiz insanların yaşadığı bir yerde bulunmasından duyduğu mutluluğu ise şu sözlerle ifade etti:  “İnsanlar hayatlarını kaybettikten sonra adları yollara caddelere verilir. Ama çok şükür ben henüz hayattayken, dimdik ayaktayken bir jest yapıldı. Sizler gibi çok sevdiğim, hep hizmetkarı olduğum insanların yoğunlukla yaşadığı bir semtteki parka verildi. Çok mutluyum, çok bahtiyarım.”
 Yemyeşil çim alanı, rengarenk çiçekleri, oyun parkı, hem estetik hem kullanışlı mimari düzeniyle dikkat çeken Uğur Dündar Onurlu Yaşam Parkı adına yakışan bir törenle açıldı. “Mahallemize Uğur geldi” diyen Aziziye sakinleri ve çocuklar, açılış kurdelesinin kesilmesini heyecanla izledi. Uğur Dündar’la ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la sohbet eden mahalleliler, parkın adının Uğur Dündar Onurlu Yaşam Parkı olmasından duydukları mutluluğu paylaştılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv