Öğrenciler Balık Tüketim Şenliğinde coştu

  • 0
  • 886
Yazı Boyutu:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Adem Tekinay’ın evsahipliğinde düzenlenen ''Balık Tüketim Şenliği'ne katılan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan sağlığın en büyük hazine olduğunu kaydetti. Su Ürünleri Fakültesi üretim tesislerinde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof.Dr.Akhan’ın yanısıra, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Prof.Dr. İbrahim Attila Acar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Akar, Genel Sekreter Gülten Gültekin başta olmak üzere  daire başkanları,  idari personel, Hukuk Müşaviri Fatma Gülmezoğlu, fakültelerden gelen akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
''Balık Tüketim Şenliği'ne katılan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan sağlığın en büyük hazine olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Akhan şunları kaydetti: “Sağlık en büyük hazinedir. Biz de bu hazineyi kaybetmeden korumaya dikkat çekmek için İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri, personelimizle birlikte haftada bir gün kampüs alanımızdaki yürüyüşlerimizi başlattık. Su Ürünleri Fakültemizin tesislerinde yetiştirilen balıkların pişirildiği 'Balık Tüketim Şenliği’,  sağlıklı beslenmeye vurgu yapmak için düzenlenen bir etkinliktir. İKÇ ailesi olarak sağlıklı yaşama gösterilen duyarlığı arttırarak konuya hassasiyetle yaklaşmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“Balık sağlık demektir”
İKÇ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Adem Tekinay da böyle bir organizasyona evsahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Dekan Prof.Dr. Tekinay,”Herşey öğrenci için prensibiyle yola çıktık. O sebeple  ''Balık Tüketim Şenliği''ni düzenledik. Balık sağlıktır diyerek hamsilerimizi afiyet ile yiyoruz” şeklinde konuştu. Şenlik alanında oluşturulan stantlarda balık ekmek ikramı yapılırken, öğrenciler canlı müzik dinletisi ile eğlenceli dakikalar yaşadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv