ÖĞRENCİLERE ATIK YAĞ EĞİTİMİ

  • 0
  • 1.466
Yazı Boyutu:

Bitkisel atık yağları toplayan Çiğli Belediyesi tarafından, daha bilinçli bir nesil yetiştirilmesi amacıyla ilköğretim okulu öğrencilerine atık yağın yarattığı çevre kirliliğiyle ilgili eğitim çalışmalarına başlandı.
 
Çevreci bir politika izleyen Çiğli Belediyesi mutfakta kullanılan bitkisel atık yağları düzenli toplayarak çevre kirliliğini önlemeye çalışıyor.  Çevre bilincinin küçük yaşlarda edinilmesi ve farkındalığın artırılarak projeye daha fazla katılımın sağlanması amacıyla öğrencilere yönelik eğitici çalışmalar başlatıldı. Bu amaçla Çiğli Belediyesi ve Özgür Geri Kazanım şirketi işbirliğiyle ilköğretim okulu öğrencilerine eğitim verilmeye başlandı.  Atık yağın zararları öğrencilere görsel ve uygulamalı olarak okullarda anlatılıyor.
 
İsmail Rahmi Karadavut İlköğretim Okulu’nda başlayan ilk seminere Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık katıldı. Başkan Metin solak öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında günümüzde en önemli yatırımın çevre bilinci oluşturmak olduğunu belirterek, çevrenin korunması ve geleceğe güvenle bakabilmenin ancak çevre bilinci yüksek bir nesil yetiştirmekle mümkün olabileceğini söyledi. Belediye olarak bu konuda hassas davrandıklarını belirten Başkan Solak, “Öğrencilerin küçük yaşta çevreye sahip çıkmasını önemsiyoruz.  Özellikle atık yağlar çevreyi çok kirletiyor. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği düşünülürse bu eğitim çalışmalarının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Çevrelerine sahip çıkacak gençlerimiz evlerinde de ailelerine öğrendikleri bilgileri aktaracaklardır. Daha duyarlı bir nesil yetişmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv