Piri Reis’in Tarih Seferlerine büyük ilgi

  • 0
  • 820
Yazı Boyutu:

Orion Vakfı Özel Karşıyaka ve Güzelbahçe İlköğretim Okulları’nın sanat ve bilim alanındaki etkinlikleri ve proje faaliyetleri kapmasındaki “Piri Reis’in Tarih Seferleri” konulu çalışma öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi-Tasarım eğitimcisi  Dr. Zehra Ersoy’un barkovizyon eşliğinde masal tadında 5. sınıflar düzeyinde verdiği ders 8 haftalık bir çalışmayı kapsadı.

Derslerde “Avrupa’da Ortaçağ, Rönesans ve Barok” dönemlerinin kültür ve sanatları ele alındı. 500’lü yılların Avrupa’sı, sosyal sınıfları ve mekanları, gelenek ve alışkanlıklarından başlayan yolculuk, sanatlar ve sanatçı biyografileri ile 1700’lerin Avrupa’sında son buldu.
Dr. Zehra Ersoy  “Piri Reis’in Tarih Seferleri” programının temel amacının, öğrencilere ileriki  yaşlarında üzerine inşa edebilecekleri sağlam bir kültür- sanat ve tarih bilgisi alt yapısı vermenin yanı sıra farklı yaşam kültürlerine meraklarını tetikleyerek kişisel gelişimlerini desteklemek olduğunu söyledi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv