Prof. Batiz: Yunanistan’ın AB’den ayrılması Türk ekonomisini de etkileyebilir

  • 0
  • 1.348
Yazı Boyutu:

Dünyanın sayılı ekonomistlerinden Colombia Üniversitesi öğretim üyesi  Profesör Francisco L.Rivera Batiz ve New York Üniversitesi ‘nde görevli eşi Sandra Batiz, İzmir Uğur Dershaneleri’ne misafir oldular.
Gürcistan da yapılan Ekonomi Konferansına davet edilen Profesör Batiz , Bahçeşehir Üniversitesi’ne yaptığı ziyaretin ardından İzmir’e, Uğur dershanelerine geldi.
Dershaneleri gezen  ve İzmir Uğur Dershaneleri Genel Koordinatörü Yücel Yücel ‘den bilgiler alan Batiz ve eşi Deniz restoran’da gün batımında onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı.  Yücel Yücel,
İzmir Rehberlik Koordinatörü Sezen Yücel ve Kurumsal İletişim Direktörü Harun Çınardal ile birlikte yemek yiyen ekonomist profesör son zamanlarda gündemde olan Avrupa Birliği- Yunanistan Krizi ve  Türkiye nin ekonomisi ile ilgili bilgi aktarımı yaptı. Profesör  Batiz  Yunanistan'ın AB den ayrılması her iki taraf için de büyük bir yıkıma neden olacağını ve bunun Türkiye ekonomisini de dolaylı olarak kötü etkileyebileceğini söyleyen Batiz, “ Çünkü Türkiye’nin en büyük ithalat - ihracat partnerlerinin ekonomik sorunlar yaşaması Türkiye’nin  de doğal olarak sorunlar yaşaması demektir.
Son yıllarda hızlı büyüyerek iyi bir yol alan Türkiye ekonomisinde böyle durumların gelecek için risk de yaratabilme ihtimali var. Hızlı gelişme beraberinde borçlanma, bankacılık sektöründe mortgage kredilerinin de artması ile risk yaratabilecek, ancak Türk hükümetinin bunu iyi yönetmesi durumunda uzun vadede Türkiye ekonomisinin geleceği daha da iyiye gidecektir” dedi.

HarunÇınardal, Sandra-Franciscol RivedaBatiz,                                     Yücel-SezenYücel, Yağız Yücel                      
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Singapur üzerinden Asya Pasifik pazarında büyüyecek

Arşiv