Sanat Galerisi gibi trafolar

  • 0
  • 846
Yazı Boyutu:

İzmir’in Konak ilçesinde elektrik trafoları sanat galerisine dönüştü. Konak Belediyesi’nin gerçekleştirdiği uygulama ile kent merkezindeki trafolar birbirinden farklı sanatsal resimlerle hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı, hem de modern bir görüntüye kavuştu.
      
Daha önce çeşitli gazetelerde siyasi karikatürler çizen, Belediye bünyesinde çalışan karikatürist Turan Öztürk, trafoları tuval olarak kullanıyor. Öztürk, yaptığı yağlı boya; doğa, manzara, animasyon, çizgi film karakterleri gibi birbirinden farklı resimleriyle trafoları adeta birer tabloya dönüştürüyor. Şimdiye dek 30’u aşkın trafoyu resimlerle donattığını söyleyen Turan Öztürk “Bu sayede hayallerimi resme dönüştürüyorum. Hem de şehirde çirkin görüntü yaratan trafoların üstüne yaptığım resimlerle görüntü kirliliğine son vermenin mutluluğunu da yaşıyorum” dedi.
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Turan Öztürk’ün kent merkezinde açık hava galerisi yarattığını ve birbirinden güzel çalışmalarının beğeniyle izlendiğini söyledi. Başkan Tartan, “Yapılan çalışmaların üzeri karalanmadığı  için görsel kirlilik de ortadan kalkıyor. Resimleri vatandaşlar çok beğeniyor. Konak ilçe sınırları içinde görüntü kirliliği yaratan bir tek trafo kalmayana kadar çalışmalar devam edecek” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv