Şebnem Schaefer ile "Kulis"tik bir Röportaj

  • 0
  • 4.727
Yazı Boyutu:

Her zaman annesi ile birlikte görmeye alışık olduğumuz ve  uzun süredir ortalarda görünmeyen Şebnem Schaefer, İzmir’de Kaya İzmir Thermal & Convention’da özel bir defilede yer aldı.
 
Portalımızın Acarı sevgili Burcu Şakar'ın elinden kurtulması mümkün mü?
 
 
Yeter ki Burcu kararını versin. Mutlaka o operasyon tamalanır, bunda olduğu gibi...
 
Kulise yaptığı baskınla ünlü model ile hasret giderip anı tazeledikten sonra lafı uzatmadan  'liler için sohbet istediğini belirterek sorularını yağdırmaya başladı...
 
Zamansız esprilerin bomba gibi patlaması sonucu  kahkahaların  havada uçuştuğu bir sohbet ....
 
BURCU ŞAKAR:  Aramızda geçen hoş sohbeti sizler için detaylandırıp, sansasyonel tartışmalarla akıllarda kalan Şebnem Schaefer’ın sadece manken ve magazin gülü olmadığını, 5 dil bilen,  Türkoloji, Kültürantropoloji ve AvrupaEtnolojisi, Psikanaliz eğitimlerini tamamlayan Siyaset ve Kamu Yönetimi eğitimininhala devam ettiren, siyasete hızlı adımlarla girmeye hazırlanan bir model vesunucu olduğunu öğrendik...
 
BURCU ŞAKAR: Biz sizi Şebnem Schaefer, olarak biliyoruz. Bir adınız daha varmış? Öğrenebilir miyiz?
Şebnem Schaefer:  Tam olarak adım Jennifer Simone Macide ŞebnemSchaefer'dır. Ama  Jennifer ŞebnemSchaefer olarak kullanıyorum. Biraz kısaltmaya çalıştım.
BŞ: Kaç yıldır mankenlik ve modellik yapıyorsunuz?
ŞS: 15yaşında Almanya'da başladım. Uzun yıllardır bu mesleği sürdürüyorum. Başarılıolmak için sağlığımdan tutun her anlamda kendime çok dikkat ediyorum.
 
BŞ: Hangiokulları ve hangi bölümleri bitirdiniz? Nasıl bir öğrenciydiniz ve kaç lisanbiliyorsunuz?
ŞS: Almanya'da13 senelik Gymnasium'u bitirdikten sonra 2 sene Frankfurt'takiJohann-Wolfgang-Goethe Üniversitesi'nde Türkoloji, 1 sene de Kültürantropolojive Avrupa Etnolojisi, yan dal olarak da Psikanaliz okudum. Devammecburiyetinden dolayı iki bölümü de yarım bırakmak zorunda kaldım. 2009'danberi de Siyaset ve Kamu Yönetimi okuyorum. Orta bir öğrenciydim. İngilizce ilebirlikte 3 lisanı iyi derecede biliyorum. 5 sene de Latince ve 4 sene deFransızca eğitimi gördüm. İngilizce, Almanca, Türkçe, Fransızca, Arapçabiliyorum.
 
BŞ: Sadecemankenlik değil sizi televizyon sunucusu olarak da izliyorduk. Bir süredirizleyemiyoruz? Bir nedeni var mı?
ŞS: Modelliktenbaşka dizi-tiyatro oyunculuğu ve yarışma-çocuk programı sunuculuğu yaptım.2009'da Almanya'da üniversiteye ve siyasete yoğunluk verdiğim için bunlara araverdim.
 
İNŞALLAH EVLİLİK BANA DA NASİP OLUR
BŞ: Sonyıllarda ülkemizde boşanma oranlarında çok fazla artış var? Nasıldeğerlendiriyorsunuz?
ŞS: Annemlebabam 40 senelik evliler. İnşallah evlenmek bana da nasip olur. Boşanmaoranının çoğalmasını bugünkü yaşam şartlarının zorluğuna ve hızlı tüketimebağlıyorum. Ne yazık ki aşklar, saygılar çabuk tükeniyor.
 
 BŞ: Erkekler dominant kadınlardan çok çekinir,siz dominant mısınız? Peki sizce Dominantlık gerekir mi? 
ŞS: Dominantdeğilimdir. Sadece kadın-erkek eşitliğini savunurum. Biraz bencillik var bendeama dozunu abartmam.
 
BŞ: Son yıllarda dizi furyası aldı başını gidiyor. Gelen teklifler var mı, sizidizilerde görebilecek miyiz?
ŞS: Tiyatrove dizi teklifi var. Ama her şey kısmet. Çok istesem de 2009'dan beri okulumdandolayı uzun vadeli işlere pek giremedim.
 
BŞ: Geçtiğimiz sene siyasete girmeyedüşündüğünüzü açıklamıştınız, siyasetle aranız iyi galiba?
ŞS: 2006'daAlmanya'da CDU'ya (Hristiyan Demokrat Partisi) üye olmuştum. 2009'dan beriFrankfurt Kadın Kolları Yönetim Kurulundayım. Bu arada örneğin Strazburg veBrüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nu ziyaret edip oturumunu izledim. 2007'deİstanbul'da Demokrat Parti'ye (o zaman DYP idi) üye olmuştum. 2009 senesindeŞişli Belediye Meclis Üye Adayı olarak seçimlerde faaliyetlere katılmıştım.Siyaset serüvenim böylelikle başlamış oldu. 2010'da Ankara AlmanBüyükelçiliği'nin "Türkiye ve Almanya- Biz Birlikteyiz" sosyalsorumluluk projesi ilk benimle başladı. Bunun üzerine beni de Ankara AlmanBüyükelçiliği Almanya Cumhurbaşkanı'nın Christian Wulff'un da katıldığı birtörene davet etmişlerdi. Bu davette Almanya Cumhurbaşkanından, AlmanyaCumhurbaşkanlığı'nda çalışma teklifi aldım. 2011 Mart ayında Berlin'e stajyapmak için gidecektim. Ne yazık ki cumhurbaşkanlığındaki olumsuzluklaryüzünden ileri bir tarihe atıldı.
 
BŞ: Şebnem Schaefer’ın Almanya’daki hayatı nasıl? Neler yapıyorsunuz?
ŞS: Türkiye'yegöre Almanya'daki yaşantım çok daha sakin ve huzurlu. Oturduğum semt ormanayakın ve deniz seviyesinden 350 metre yükseklikte olduğu için havası da çoktemiz. Tam dinlenilebileceğim bir yer. Doğayı çok seviyorum. Dört sene boyunca binicilikyaptım. Atlarla aram çok iyi. Dört yıl boyunca da bale yaptım. Dans etmeyi seviyorum. Almanya’da keyif içinde yaşayabiliyorum.Hobilerime vakit ayırabiliyorum.
 
BŞ: Hayatınızdapişmanlık duyduğunuz neler var?
ŞS: Mükemmeliyetçiolduğum için biraz daha rahat ve umursamaz bir insan olmak isterdim. Her şeymükemmel olmalı, aksaklıklar olmamalı. Hal böyle iken insan çabuk yıpranıyor.Yıpranmamak içinde umursamaz olmak lazım. Mükemmeliyetçiliğimden şikatçiyim.
 
BŞ: Sevgili Şebnem çok hızlı, adeta jet gibi bir sohbet oldu ama gördüğüm kadarıyla çok tatlı bir çok güzel oldu. Okurlarımız adına sana çok teşekkür ediyor, önündeki uzun yolun engebesiz, başarılarla dolu bir yol olmasını diliyoruz ve  'liler için son bir mesaj vermeni istiyoruz...
 
ŞŞ: Ben İzmir'i ve  'liler'i çok seviyor ve herkesin kendisine çok, ama çok iyi bakmasını rica ediyorum... 

Sevgileririmle...

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mizah yaşamdaki çelişkilerden doğar

Müzik yapmak nefes almak kadar önemli

Hakan Aysev: Benim tek kahramanım Annem

Şeker Ağa konuk

Kendi romanlarımın kapaklarını kendim tasarlayıp yağlıboya tabloya işliyorum

Huzurlarınızda Yücel Erten!

Arşiv