SEFERİHİSAR CİTTASLOW EXPO’SUNA EV SAHİBİ OLACAK

  • 0
  • 1.717
Yazı Boyutu:

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı’nda önerdiği proje büyük ilgi gördü. Cittaslow Expo’su Seferihisar’da yapılacak.  Başkan Soyer; “Yavaş Expo" İzmir'in uluslararası fuarcılık geleneğinden de beslenerek hem İzmirlileri ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden ziyaretçileri hem de Cittaslow'la tanışmak isteyen dünyanın her yerinden gelecek konukları misafir edecek”dedi.
 
2-3 Haziran 2012 tarihlerinde, Avusturya'nın en eski şehri ve ilk Cittaslow'u Enss'te toplanan Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısına Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Hollanda, Almanya ve İtalya'dan temsilciler katıldı. Enns şehrinin kuruluşunun 800. yılı çerçevesinde gerçekleşen toplantıyı Enns Belediye Başkanı Franz Stefan Karlinger açtı. Enns Belediye Başkanından sonra söz alan Cittaslow Birliği Başkanı Luca Marconi, Kolombiya ve Japonya’da katılan kentlerle birlikte 27 ülkeye ulaştıklarını açıkladı. Toplantıda yeni Cittaslow kriterleri, Bra'da düzenlenecek Tenis turnuvası, Salone del Gusto hazırlıkları ve Peruggia Üniversitesi'nde düzenlenecek Turizm Konferansı gibi konular görüşüldü.
 
TUNÇ SOYER’İN EXPO FİKRİ AYAKTA ALKIŞLANDI
Türkiye'nin ilk Sakin Şehri Seferihisar'ın Belediye Başkanı Tunç Soyer'in önerdiği 'Seferihisar Cittaslow Expo'su görüşüldü.Yılın 6 ayı açık olacak olan, Yavaş felsefesinin en iyi uygulamalarının sergileneceği aynı zamanda Cittaslowların kendi ülkelerini tanıtacakları  bir fuar olarak  önerilen proje büyük ilgi gördü ve çok beğenildi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Cittaslow Expo’suyla ilgili yaptığı açıklamada;  “ Sığacık'ın deniz kenarında en güzel noktalarından birinde,  92 Bin m2 büyüklüğünde bir alana kurulacak Expo'da Cittaslow teması çercevesinde ülkelerin ve kentlerin kendilerini tanıttığı pavyonların yanısıra tematik bölümler de bulunacak. Expo, Cittaslow kentlerinin kendi aralarındaki iletişimi  ve dayanışmayı güçlendirecek ve Cittaslow'un dünyadaki vitrini olacak.  "Yavaş Expo" İzmir'in uluslararası fuarcılık geleneğinden de beslenerek hem İzmirlileri ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden ziyaretçileri hem de Cittaslow'la tanışmak isteyen dünyanın her yerinden gelecek konukları misafir edecek”dedi.
Projenin maliyet, finansman analizlerinin ve detaylarının Ekim ayında düzenlenecek olan 27 ülkeden 150 kentin temsilcilerinin katılacağı Genel Kurul'da sunulmasına ve ardından hayata geçirilmesine karar verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv