Şenlik esnafa umut oldu

  • 0
  • 558
Yazı Boyutu:

Sağlıklı, kaliteli veucuz alışverişin adresi Gıda Çarşısı, Konak Belediyesi ve İTB’nin düzenlediğiAlışveriş Şenliğiyle son yılların en hareketli günlerini yaşadı.

İki gün boyunca konserler, animasyon gösterileri,yarışmalar, çocuklar için dev kaydırak, pamuk şeker ve çeşitli ikramlarla GıdaÇarşısı’nda şenlik coşkusu yaşandı. Konak Belediyesi, şenlik boyunca ücretsizservislerle Gıda Çarşısı’na gelmek isteyenlere kolaylık sağladı. Konak BelediyeBaşkanı Dr. Hakan Tartan, “Ramazan bereketini şenlikle birleştirdik. Kentin hernoktasından aileler çocuklarıyla birlikte Gıda Çarşısı’na gelip, keyifle ucuzve sağlıklı alışveriş yaptı, bir yandan da nostalji yaşadı. Esnafımız da mutlu,halkımız da” dedi.

Şenlik esnafa yaradı
Gıda Çarşısı Alışveriş Şenliği, esnafa umut oldu. Şenlik için gıdaçarşısına gelenler Ramazan alışverişini yapmayı da ihmal etmedi. Bakliyattansüt ürünlerine, salçadan baharata her çeşit ürünün bulunduğu,  ucuz ve kaliteli alışveriş imkanı sunanÇarşı’da esnaf rahat bir nefes aldı. 40 yıldır bölgede oturan ve alışverişiniGıda Çarşısı’ndan yapan Şerife Altın, “Hem alışveriş yaptım, hem dinlendim; hemde gösterileri izledim” derken Gıda Çarşısı esnafı, şenlikle ilgilidüşüncelerini şöyle ifade etti:

Batuhan Korkmaz(Korkmaz Tarım Ürünleri): “Konak Belediyesi ve İzmir Ticaret Borsası’nınortak çalışmasıyla Gıda Şenliğini başlattık. Çok hareketli geçti. Hakan Tartansayesinde halk buraya servislerle geldi. Çocuklar çok eğlendi. Bu şenliğinamacı sadece marketlerde değil buradan da perakende şekilde alışverişyapılabileceğini,  ucuz, sağlıklıgıdaları alabileceklerini anlatmaktı. Bunu yapabildiğimizi düşünüyorum. Bundansonra da şenliğin gelenekselleşmesini özelikle de Ramazan öncesi yapılmayadevam etmesini istiyoruz.

Rıfat Acırgan(Acırgan Gıda): “Gıda Çarşımızın hatırlanması ve böyle bir şenlik yapılmasıbütün esnaf arkadaşlarımızı çok memnun etti. Biz bu çarşı kurulduğundan bu yanaburanın esnafı olarak, şenliğin geleneksel olmasını, her Ramazan öncesi böylebir şenlik yapılmasını Konak Belediye Başkanımızdan ve Borsa Başkanımızdan ricaediyoruz. Bize bir heyecan getirdi. Aktiviteler, hareket, canlılık oldu. Burayıdaha önce hiç görmemiş, ilk kez gelen müşteriler kazandık.” 

Gıda Çarşısı YönetimKurulu Başkanı Hamdi Karaca :“Bizim ürün bolluğumuzu, daha taze, yenimahsul sattığımızı ve alışveriş merkezlerinden daha ucuz fiyatlarımız olduğunuherkes bilmiyordu. Bu etkinliğin halkı buraya getirmesi, bu sebeple çok iyioldu. Artık herkes Çarşımızı biliyor, bundan sonra her şeyin daha iyi olmasınıumuyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Girişimcilik ve İnovasyon Çalışmalarına Yaşar İDEA İle Hız Veriyor

Ege'nin kimyevi maddeler ihracatı 6 milyar doları aşıyor

İşinizi severek yapın, dürüst çalışın, hayal bile edemeyeceğiniz başarı peşinden gelecek

Arşiv