Sevdalinka, sancılı bir süreçte oluştu

  • 0
  • 1.069
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Pratik Halkla İlişkiler Topluluğu’nun düzenlediği “Ayşe Kulin Ege’de Egelilerle buluşuyor” adlı söyleşi ve imza günü Fen Fakültesi Konferans Salon’unda gerçekleşti. Ayşe Kulin, eserlerini yazarken hep kendisine dokunan konuları seçtiğini, özellikle Sevdalinka’nın yaratılmasının sancılı bir süreç olduğunu ifade etti. 
 
Etkinlik, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve topluluğun önderi Doç. Dr. Nilay Başok’un açılış konuşmasıyla başladı. Doç.Dr.Başok, Pratik Halkla ilişkiler topluluğunun yaptığı çalışmalardan bahsederek, birçok başarılı projeye imza attığını söyledi. Doç. Dr. Başok, “Çağdaş Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Ayşe Kulin ile söyleşi yapma imkanı bulmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.
  Kitaplarını yazma sürecinden bahseden Ayşe Kulin, bu süreçte yaşadığı duyguları tüm içtenliğiyle paylaştı. Eserlerini yazmadan önce konu hakkında titiz bir çalışma yaptığını belirten Kulin, bazı eserlerini tamamen tesadüfen gelişmiş olaylar sonucunda yazdığını söyledi. Bugüne kadar ele aldığı konuların hep ona dokunan hikayelerden oluştuğunu; bunun planlı olmayarak içinden geldiğini vurguladı. “Özellikle Sevdalinka romanını yazarken çok ağladım, sancılı bir süreçti” dedi.
 Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, iyi bir iletişimci ve usta bir yazar olan Ayşe Kulin’i aramızda görmekten mutluluk duyduk” diyerek Kulin’ e teşekkür plaketini takdim etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv