Şiirler dile geldi

  • 0
  • 1.019
Yazı Boyutu:

Ustaya Saygı’nın konuğu Mehmet Sadık Kırımlı ile duygusal anlar yaşandı
Konak Belediyesi, İzmir'de sanat, kültür ve edebiyat alanında kente katkı koyan, eserleriyle iz bırakan isimleri ‘Ustaya Saygı’ adıyla düzenlenen etkinliklerle anmaya devam ediyor. Konak Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ‘Ustaya Saygı’ etkinliğinde edebiyat dünyasının  yakından tanıdığı Mehmet Sadık Kırımlı’yı ağırladı.
 
Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yazarlar, şairler, sevenleri, Kırımlı’nın eşi Birten Kırımlı yakın dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
         Kırımlı ile babasının dostluklarının geçmiş yıllara dayandığını ve bu nedenle Mehmet Sadık Kırımlı’yı yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, o yıllardaki anılarını anlatarak, “Sadık Ağabey’in şiirleriyle büyüdüm. Yazın ve kültür hayatına büyük değerler katmıştır. Yazılarıyla, şiirleriyle; dostluk, sevgi ve heyecan yaşadık. Bugün çok farklı duygular içindeyim” dedi. Tartan, 1972 yılında şiirlerinden dolayı tutuklanan ve hapis hayatı yaşayan Kırımlı’nın o gün içinde bulunduğu ortamın benzerlerinin günümüzde de yaşandığını belirterek, “Mehmet Sadık Kırımlı gecesinden edebiyat ve şiir ekseninde şu mesajı verebiliriz; yazarlar ve kalemler tutsak olmasın. Tutsaksa özgür kalsın. Şiirler ve yazılar tutsak kalmasın” dedi.
Salonu dolduran pek çok dostu Kırımlı için övgü dolu sözler söyledi, şiirlerini okudu. Mehmet Sadık Kırımlı, kendisi için düzenlenen geceye katılan tüm davetlilere ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederek, “40. sanat yılımda böylesi bir gecede, yaşarken anılmaktan çok duygulandım. Sanata, sanatçıya ve kültüre bu kadar değer verilmesi beni mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Şiir ve duygu dolu gecenin sonunda Başkan Tartan Kırımlı’ya teşekkür ederek, çiçek ve çeşitli hediyeler sundu.
 
MEHMET SADIK KIRIMLI KİMDİR?
İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde üniversite eğitimini tamamlayan Kırımlı, Ankara TRT Genel Müdürlüğü, Bütçe Mali Kontrol Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra atandığı İzmir Radyosu'nda sırasıyla şef, şube müdürü ve idari işler müdürü olarak uzun yıllar çalıştı. Bölge Müdürlüğü Danışman-Uzmanlığı'ndan 1998 yılında emekli olan Mehmet Sadık Kırımlı’nın bu arada ilk şiir kitabı ‘Aldanış’ı da 1968 yılında yayımlandı. Daha sonraki yıllarda şiirleri çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde yayımlanan Kırımlı, 2000 yılında ‘Gün Kesiği’, 2002 yılında ‘Güz Kuşatması’, 2007 yılında ‘Ağacına Küsen Yaprak’ ve son olarak da ‘Aşk Kapısı’ adlı şiir kitaplarını sevenleriyle buluşturdu.
1999 yılında ‘Atadost Yayınları Şiir Birincilik Ödülü’nü kazanan Kırımlı, iki yıl sonra İzmir Karşıyaka ‘CUMOK, Uğur Mumcu Şiir Birincilik Ödülü’nü kazandı. Halen çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde yazı ve şiirleri yayımlanan Kırımlı’nın radyo oyunları da bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv