Sındır: "Bornova’nın geleceğini yaratıyoruz"

  • 0
  • 1.576
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin 25 milyon lirasını yatırımlara ayırdığı 125 milyon lira bütçeli 2011 yılı faaliyet raporu belediye meclis toplantısında onaylandı. 2012 yılında 160 milyon 700 bin liraya çıkan bütçesinin 50 milyon lirasını yatırıma ayıran Bornova Belediyesi, büyük projeleri tamamlarken yenilerinin de temelini atıyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır yaptıkları fiziki ve sosyal yatırımlarla Bornova’nın geleceğini oluşturduklarını söyledi.
Bornova Belediyesi’nin 2011 Yılı Faaliyet Raporu belediye meclis toplantısında görüşüldü. Faaliyet Raporu AK Parti Grubu’nun ret oyuna karşılık MHP ve CHP gruplarının olumlu oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.
 
İlçe belediyeleri arasında yatrım rekoru kırılan g2011’in hizmet dolu bir yıl olarak gerçekleştiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, fiziki yatırımlar kadar sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini söyledi. Verdikleri sosyal hizmetlerin kapsamını 2012’de daha da genişlettiklerini, kültür, sanat, spor ve sosyal yardımda öncü olduklarını belirten Başkan Sındır, “Biz Bornova halkının geleceğini yaratıyoruz. Bunun için gençlerimizi, çocuklarımızı kültürle sanatla yoğurmamız gerekiyor. Bunu yapıyor ve Bornova’nın geleceğini yaratıyoruz” diye konuştu.
 
Başkan Sındır, meclis toplantısında 2011 yılında yapılan işleri fiziki yatırımlar, hizmet projeleri, sosyal projeler, uluslararası faaliyetler, 2012 hedef yatırımları başlıkları altında anlattı. Başkan Sındır’ın sunumundan şunlar öne çıktı:
 
Bornova Belediyesi 2011’de büyük projeleri tamamlayarak hizmete sundu. Çok sayıda yeni projenin de temeli atıldı. 125 milyon liralık bütçenin 25 milyon lirasını yatırıma ayıran Bornova Belediyesi bu alanda ilçe belediyeleri arasında bir rekora imza attı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın uyguladığı idari ve mali disiplin sonucu hem bütçede hem de yatırımlarda bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 25 oranında bir artış sağlandı.

Art arda açılışlar
Geride bıraktığımız yıl içinde Bornova Belediyesi’nin tamamladığı büyük tesislerin art arda açılışı yapıldı. İçinde açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzları bulunan Işıkkent Spor Tesisleri’nin açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.  Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Naldöken Toplum Merkezi de tamamlanarak yurttaşlara hizmet vermeye başladı. Ayrıca, Ege Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen çalışma sonucu, Sağlık Köyü Kompleksi içindeki Özgül Gündüz Halk Sağlığı Binası da açıldı. Türkan Saylan Kadın Konukevi’nin hem inşaatı bitirildi hem de iç tefrişatı tamamlandı.
Bornova Belediyesi Sokak arasında pazaryeri bırakmamak için de önemli projeler üretti. Mevlana ve Doğanlar Mahallesi pazaryerleri tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Işıkkent, Evka-4 ve Pınarbaşı pazaryerlerinin de temeli atılarak çalışmalar başlatıldı. Merkez pazaryerinde ise kamulaştırma ile ilgili sorunlar çözüldü. İhale aşamasına gelindi.
 
Yol ve parke taş düzenlemelerine 10 milyon lira harcanarak asfaltsız mahalle bırakılmadı. Yeni güzergahlar ve iyileştirme çalışmaları için 94 bin ton asfalt kullanan Bornova Belediyesi’nin yenilediği yolların uzunluğu 107 kilometreyi buldu.
Türkiye’nin en modern yapı güvenlik testi merkezlerinden birini kuran Bornova Belediyesi bu anlamda büyük bir hizmet veriyor. En yeni teknoloji ürünü cihazlarla binaların sağlamlığı Bornova sınırları içinde daire başına 10 liraya tespit ediliyor. Gelen talepler üzerine hizmetin kapsamı meclis kararı ile İzmir’in tüm ilçelerini kapsayacak şekilde genişletildi.
 
Avrupa standartlarında yeşil alan
Bornova Belediyesi, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent için yeşil alan oluşturma çalışmalarına tüm hızıyla devam etti. 2011’de yapılan çalışmalarla mevcut yeşil alanlara 180 bin metrekare daha eklendi. İlçede kişi başına düşen yeşil alan miktarı 7 metrekareyi buldu.  Bornova Belediyesi Avrupa Birliği'nin kişi başına düşen yeşil alan ortalamasını yakalayarak hemşehrilerine yüksek standartlarda bir hizmet kalitesi  sundu. Altındağ Merkez Mahallesi’nde yapılacak 1192 metrekarelik yeşil alan ve meydan düzenlemesi yapıldı. 2011’de Bornova’ya toplam 23 yeni park yapıldı. 95 bin 388 metrekare alanda yürütülen çalışmalarla park sayısı 402’ye çıktı. İlçede parkı olmayan hiçbir mahalle kalmadı..
Sosyal işlere 10 milyon liralık yatırım
Yeni kurulan Sosyal İşler Müdürlüğü 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar ile kimsesizlere bakım hizmeti veriliyor. Görevliler, uzman elemanlar eşliğinde yatak çarşaf değişimi, banyo, oda temizliği, tırnak kesimi, pansuman, ağız ve diş sağlığı bakımı yapıyor. Bornova Belediyesi gebe, loğusa ve bebek bakımı hizmetleriyle de en üretken belediye ödülünü aldı.
Dayanışmaya aracılık
Bornova Belediyesi’nin, dar gelirli vatandaşlara destek olmak için açtığı giysi bankası ilk ayında 7 bin parça giysi ve ayakkabıyı ücretsiz dağıtarak 4 bin 500 kişinin yüzünü güldürdü. Naldöken Kültür Merkezi’ndeki Giysi ve Eşya Bankası ihtiyacı olanlara hizmet veriyor. Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde (BELGEM) ücretsiz olarak kurs verilen öğrenci sayısı 3200’ü buldu. İlçede ihtiyacı olan okulların boyası, badanası ve bina bakımları Bornova Belediyesi tarafından yapılıyor. 2011 de bu iş için 1 milyon lira ayrıldı.
 
Başlıca 2012 yılı yatırımları
2012 yılında 160 milyon liralık dev bir bütçe ile hizmet edecek olan Bornova Belediyesi, bunun 50 milyon lirasını yatırımlara ayırdı. Bu para ile pazaryerlerinden gençlik merkezine, spor salonlarından Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ne kadar büyük yatırımlar yapılacak. Bütçede fiziki yatırımlar önemli bir tutuyor. Sadece Fen İşleri Müdürlüğü 29 milyon liralık yatırımla Bornovalılara hizmet üretecek. Işıkkent’teki Yeni Garaj’ın çevresindeki 10 bin metrekarelik arazide İzmir’in en büyük spor salonlarından birinin inşaatı başlayacak. Altındağ’da yaklaşık 2500 metrekarelik alanda içinde açık ve kapalı amfi tiyatroların da bulunduğu bir kültür merkezi yapılacak.  Pınarbaşı, Işıkkent, Evka-4 pazaryerlerinin inşaatları da bu yıl içinde tamamlanacak. Bornova merkez, Evka-3 ve Çamkule pazaryerlerinin inşaatları da 2012 yılı içinde başlayacak. Yeşilova Höyüğü için hazırlanan Ziyaretçi Merkezi projesinin inşaatı da bu yıl hayata geçirilecek.  Tarihi Bornova Çarşısı ele alınıp aslına uygun şekilde düzenlenecek. Dramalılar Köşkü’ndeki restorasyonu tamamlanarak, Kültür Müzesi olarak hizmete açılacak. Atatürk Kütüphanesi’deki çalışmalar da bitirilecek. Merkezdeki ‘Tarihi Bornova Evi Projesi’ bu yıl içinde başlayacak. İlçedeki tüm altyapının engellilere uygun hale getirilmesi için de 1 milyon 300 bin liralık yatırım yapılıyor. 22 mahallede engelli rampası yapılırken tüm belediye bina ve tesislerinde engelli asansörleri yapılıyor.Sosyal işler için 2012’de yaklaşık 6 milyon lira harcanacak. Evde, yaşlı, hamile, loğusa ve çocuk bakım hizmetleri de 2012 boyunca devam edecek Türkan Saylan Kadın Konuk Evi açılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirli İzmir Gibidir

Çandarlı’da Hıdırellez Coşkusu

Buca ‘üç fidan’ı unutmadı

İESOB Ulaşımda başarı çıtasını yükseltti…

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Arşiv