Suna Kan büyüledi

  • 0
  • 2.172
Yazı Boyutu:

 Türkiye’nin “Harika çocuğu” Devlet Sanatçısı  Suna Kan, Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası’nın konserinde  solist olarak sahneye çıktı. Kan, 258 yıllık  Stradivarius marka kemanıyla İzmirli sanatseverlere unutamayacakları bir konser verdi.
İzmir’de vakıf üniversitelerinin müziğe desteğinin ilk örneğini oluşturan ve fikir babalığını Selçuk Yaşar’ın yaptığı Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası ünlü sanatçıların sahne aldığı konserler dizisi Devlet Sanatçısı Suna Kan konseri ile sürdürdü.
Selçuk Yaşar Kampusu Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ve Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası Şefi Rus sanatçı  Alexander Rudin’in yönettiği konsere İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Konserde orkestra ilk olarak Alexander Rudin’in özel olarak düzenlediği R.Schuman’ın La Minör Quartet’ini yorumladı. Ünlü sanatçı Suna Kan, 1953 yılından beri kendisine hediye edilen  ve konserlerinde kullandığı 1752 yapımı Stradivarius marka kemanıyla J.S.Bach’ın mi majör keman konçertosunu yorumladı.
Ünlü bestecilerin eserlerini seslendiren orkestra ve Suna Kan’ın  birlikte ortaya koydukları performans izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Rusya’nın Devlet Ödüllü sanatçılarından biri olan ve tüm dünyada konserler veren, aynı zamanda Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası’nın Genel Müzik Direktörlüğü’nün yapan Alexander Rudin’in yönettiği konser İzmirli sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.
Türkiye’nin “Harika çocuğu” olarak bilinen ve 1948 yılında T.B.M.M.’nin çıkardığıı özel bir yasa ile müzik öğrenimi görmek üzere İdil Biret ile birlikte Fransa’ya gönderilen Devlet Sanatçısı Suna Kan olağanüstü  müzik yeteneğini bu konserde de sergiledi. 
 Konser sonunda Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Rudin ve Kan’a  birer çiçek verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv