Tatı’ya kadınlar rozet taktı

  • 0
  • 731
Yazı Boyutu:

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Cumhuriyet Kadınları Derneği’ne üye olan ilk Belediye Başkanı oldu.
 
Buca Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Münevver Güleç, yeni yönetim kurulu ile birlikte Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı ziyaret etti. Dernek üyeliği için form imzalayan Tatı’ya ‘dünyayı tek elinde tutan kadın’ simgeli rozet takıldı.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Münevver Güleç törende yaptığı konuşmada, “Toplumun iki ayağı vardır. Kadınlar ve erkekler. Toplumu yönetenlerin en temel görevi, sağlıklı bir toplum için bu iki ayağın beraber, dengeli ve sağlıklı gelişmesini sağlamaktır” dedi. Güleç, Kadın ve Kadın Hakları konusunda duyarlı kişiliği ile öne çıkan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya, kadınlara verdiği değer ve sunduğu hizmetler için teşekkür etti.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise toplumda kadının hak ettiği yeri alması için her şeyden önce toplumsal yaşamda yer alması gerektiğini belirtti, “Biz kadınları sadece evdeki analarımız diyerek sözde yükselttiğimizi sanmaya devam edersek ev hapsine mahkum, kocalarının ellerine bakan pısırık insanlar olarak soyutlandıkları gerçeğini göremeyiz. Kurtuluş Savaşı yıllarında, erkeği cepheye giden Türk Kadını, çocuğunu yetiştirmiş ve evinin geçimini sağlamıştır. Hatta silâh ve cephane taşıyarak savaşa katılmıştır. Bu davranışı ile Türk Kadını, Türk toplumundaki önemli yerini bir defa daha ispat etmiştir.” Dedi.
 Cumhuriyet Kadınları Derneği, ekonomik ve siyasal bağımsızlığın, özgürlük, demokrasi ve aydınlanmanın korunması, savunulması, ülke ve halk yararına geliştirilmesi  için çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Ülke çapında 8 şubesi bulunmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Creil heyeti Kuşadası'na hayran kaldı

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Arşiv