Türk balıkları Karpatlarda görücüye çıktı

  • 0
  • 1.732
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin su ürünlerini tanıtmak ve ihracatını arttırmak amacıyla 2012 yılında dünyanın dört bir tarafındaki gıda fuarlarına katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun son durağı Romanya oldu. STG, Romanya üzerinden balkan ülkelerine ihracatını arttırmak istiyor.
 
Avrupa Birliği’nin son üyelerinden olan ve refah seviyesi son yıllarda ciddi artış gösteren Romanya’ya Türkiye’nin su ürünleri ihracatını arttırmak isteyen STG, Romanya’da 31 Ekim – 04 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenen Alimenta Gıda ve Teknolojileri Fuarı’na info stand ile katıldı.
 
Balkanlar’ın en büyük gıda fuarlarından biri olan Alimenta Gıda ve Teknolojileri Fuarı’na tüm balkan ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, 22 ülkeden 400’ün üzerinde firmanın fuara katıldığını, 40 binden fazla kişinin fuarı ziyaret etmesinin beklendiğini kaydetti. Kopuz, “Romanya’ya yıllık 3 milyon dolar seviyesinde olan su ürünleri ihracatımızı arttırmak istiyoruz. Alimenta Gıda ve Teknolojileri Fuarı ile hedefimiz sadece Romanya pazarı değil tüm balkan ülkeleri” dedi.
 
Türkiye’nin son 20 yılda yaptığı atılımla su ürünleri sektöründe dünya çapında bir oyuncu konumuna geldiğine işaret eden Kopuz şöyle konuştu; “Yıllık 170 bin ton kültür balığı üretimine ulaştık. 2012 yılının Ocak – Eylül döneminde 326 milyon 50 bin dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdık, yılsonunda 450-500 milyon dolar aralığında bir ihracat rakamına ulaşmış olacağız. Romanya’da yaşanan rejim değişikliği ve sonrasında Avrupa Birliği’ne üye olmaları Türkiye ile Romanya arasında ticari ilişkiler katlanarak artıyor. Su ürünleri sektörü olarak bu gelişimden payımızı almak için Alimenta Gıda ve Teknolojileri Fuarı’na katıldık. Romanya balık tüketiminin yoğun olduğu bir ülke özellikle alabalık ve çipura üreticilerimiz için cazip bir pazar konumunda.”
 
 BİN 500 KİŞİYE TÜRK BALIĞI PİŞİRİLEREK İKRAM EDİLECEK
Katıldığı fuarlarda Türk su ürünlerini pişirerek ziyaretçilere tattırmayı gelenek haline getiren Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Alimenta Gıda ve Teknolojileri Fuarı’nda da Romanya’da yerleşik Türk aşçısı Hüseyin Fil’in sunumuyla Türk su ürünlerini fuar ziyaretçilerinin beğenisine sundu.
Türk su ürünlerinin pişirilerek ikram edilmesi Su Ürünleri Tanıtım Grubu standına olan ilgiyi arttırdı. 5 günlük fuar süresince bin 500 fuar ziyaretçisine Türk su ürünleri ikram edilecek.
Alimenta Gıda ve Teknolojileri Fuarı’nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nu STG Yönetim Kurulu Üyeleri Sevinç Kopuz  ve Abdulkadir Yeniçıkan ile Ege İhracatçı Birlikleri Şefi Serap Ünal’dan oluşan heyet temsil etti. STG standını Türkiye’nin Bükreş Ticaret Müşaviri Bahadır Necat’ta ziyaret etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv