Türkiye'de ilk röportaj

  • 0
  • 2.169
Yazı Boyutu:

“MR. Saxobeat” şarkısıyla dünya çapında şöhrete sahip Alexandra Stan ile İzmir’de verdiği konsere saatler kala çok keyifli dakikalar geçirdik. Ünlü bir star olmasının yanında mütevaziliğinin kanatları altında yapılan röportajımızı keyifle okuyacağınızı temenni ediyorum.
Kaya İzmir Thermal& Convention’da gerçekleşen sohbetimizde güzel yıldızın ilk kez Türkiye’de yazılı basına röportaj verdiğinin altını çizmeden geçemeyeceğim.
Burcu ŞAKAR
B.Ş- Müziğe nasıl başladınız?
A.S- Müzik, hayatıma çok küçük yaşlarda girdi. Yaklaşık 5 yaşındaydım ve piyano dersleri almaya başladım. Hayatım hep müzikle geçti. Etrafımda ki herkes iyi bir müzisyen olacağıma inanıyordu. Çok sayıda müzik festivaline katıldım. İçinde müzik olan her şey çocukluğumdan bu yana ilgimi çekiyor.
B.Ş- Genç yaşınıza rağmen ününüz çok hızlı ilerledi. Keşfedilişiniz nasıl oldu?
A.S- Müzik festivallerini takip edince bir şekilde işin içine giriyorsunuz. İlk kez Mamaia Festival'inde seslendirdiğim parça ile dikkat çektim. Bir kaç plak şirketinden teklif aldım ve hemen değerlendirdim. 2009 yılında "Lollipop" isimli şarkımla da güzel yollar aldığımıza inanıyorum.  
 
B.Ş- Eğlence hayatında Mr. Saxobeat’in yeri çok farklı, bu parçada coşmayan kalmıyor..
A.S- Mr. Saxobeat, çok sevildi ve dinlenme rekorları kırdı. 2010 senesinde bu şarkıyı çıkarttığımızda sonucunun böyle harika olacağından emindim. Yaklaşık 20 hafta boyunca radyo şarkı listelerinde bir numaradaydık. Harika bir deneyimdi. Get Back, Lemonade diğer singlelarım ancak Mr. Saxobeat efsane oldu.
B.Ş- Müzikle ilgili hedefleriniz neler?
A.S- Gelecekte çok daha iyi işler çıkaracağıma eminim. Çok fazla çalışıyorum. Lollipop’u çıkartmadan önce Dj lik yapıyordum. Kapılar iç içe de olsa günler geçtikçe farklı yönlere açılmaya başlıyor. Sürpriz projelerim var ama dediğim gibi sürpriz.
 
B.Ş- Kapıların sanatın başka bir alanına da açılma ihtimali olabilir mi?
A.S- Dj’lik dönemimden önce mankenlik yapıyordum. Fotoğraf çekimlerinde bu deneyimimin etkisinin olduğunu düşünüyorum. Müzik dışında başka bir şey düşünmedim. Ama oyunculuksa bahsettiğiniz iki farklı karakteri canlandırmak isterdim. Biri kötü diğeri iyi karaktere sahip ikiz kardeşleri oynamak eğlenceli olabilirdi. Yeteneğimi de sergilemiş olurdum.
 
B.Ş- Tüm dünyada Rihanna'nın rakibesi olarak gösteriliyorsunuz?
A.S- Rihanna’yı beğenerek dinliyorum. Harika performanslar sergiliyor. Rihanna’nın hayranıyım.
 
B.Ş-  Türkiye’ye kaç kere geldiniz?
A.S- Türkiye’ye ilk gelişim değil. Daha önce İstanbul’da, Antalya’da ve İzmir’de bulundum. Türk kültürünü, Türk melodisini, yemeklerini ve Türk halkını çok seviyorum.  Türkiye’de olmak özel bir duygu.
 
B.Ş- Türk müzisyenlerden dinlediğiniz var mı?
A.S- Türk müziğinde çok fazla seçenek var. Tarkan ve Manga’yı beğeniyorum. 
 
B.Ş- Dünyanın dört bir yanında kadına şiddet olaylarına şahit oluyoruz. Bu konu ile ilgili görüşleriniz neler?
A.S- Kadına şiddet olayları dünyanın her yerinde var. Bu durumun kadınlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Şiddet uygulayan kişiler mutlaka öncesinde belirti sergiler. Buna göre önlem almalılar. Ülke yönetimi, kent yönetimleri ve okullar tarafından eğitimler verilmeli. Erkeklerin şiddet kullanarak kadınları yönetmeye çalışması insan haklarına aykırı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mizah yaşamdaki çelişkilerden doğar

Müzik yapmak nefes almak kadar önemli

Hakan Aysev: Benim tek kahramanım Annem

Şeker Ağa konuk

Kendi romanlarımın kapaklarını kendim tasarlayıp yağlıboya tabloya işliyorum

Huzurlarınızda Yücel Erten!

Arşiv