Uğur'lu yatırım

2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak olan Uğur Okulları Karşıyaka Kampüsü’nü ziyaret eden Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, sektörde 50’nci yaşını kutlamaya hazırlanan Uğur okulları’nın 50 kampüs hedefi başta, İzmir’e yönelik yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

  • 0
  • 34.620
Uğur'lu yatırım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak olan Uğur Okulları Karşıyaka Kampüsü’nü ziyaret eden Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, sektörde 50’nci yaşını kutlamaya hazırlanan Uğur okulları’nın 50 kampüs hedefi başta, İzmir’e yönelik yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

SAYIN GENEL MÜDÜR, NEVZAT KULABEROĞLU KİMDİR?
N.K. Ben, Fizik öğretmeni Nevzat Kulaberoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Fizik Öğretmenliği lisans eğitimimin ardından Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptım. Eğitimcilikte 23 yılı doldurdum. Buradan önce 4 yıl Darüşşafaka’nın başındaydım. Son bir yıldır ise Uğur ailesi içinde, nisan ayından itibaren se yatırım, eğitim öğretim, finansman gibi alanlarından sorumlu genel müdürüm.

UĞUR OKULLARI GENEL MÜDÜRÜ OLARAK HEDEFLERİNİZ NEDİR?
N.K. Ülke genelinde 44 ilde Uğur Okulları, kampüsleri var. 2016- 2017 de eğitim öğretim yılında 13 olan kampüs sayımız 2017- 18 yani önümüzdeki eğitim öğretim yılında Karşıyaka Kampüsünün de içinde yer aldığı 36 kampüs olarak başlıyor, 50’nci yılı kutlayacağımız bu eğitim öğretim yılı sonuna kadar 50 kampüse ulaşmayı hedefliyoruz. Sayısal baktığınızda elbetteki güzel bir şey ama benim bir eğitimci olarak, kişisel olarak eğitim geçmişim nedeniyle nicel olduğu kadar nitelik önde gidecek. Niceliği arkasından takip edecek. Okul kuracaksınız ama şu anda içinde bulunduğumuz okul gibi öğrencinin her türlü ihtiyacını karşılayan, iyi eğitim veren, iyi insanlar yetiştiren iyi okullar olsun ki sürdürülebilir olsun, başarı gelsin, çocuklarımız akademik, sosyal, duygusal, fiziksel olarak ta ihtiyaçları olan eğitimi alabilsinler. Benim temeldeki yaklaşımım bu.  Uğur Okulları olarak Orta ve uzun vadede bir Tematik Uğur Üniversitesi’nin kurulması var.  Örnek verirsek Uğur Bilim ve Teknoloji Üniversitesi sadece bilim ve teknoloji alanında eğitim verecek.

NEDEN UĞUR OKULLARI
Biz, dersanecilik geçmişi olan okuluz. Dersane ve okulu biraz ayırmak gerek belki ama biz Uğur’da bunu ayırmadan ülkemizin eğitim sistemine yenilikçi bir yaklaşım ve yenilikçi bir uygulama getirdiğimizi düşünüyoruz. Nedir?  Malum.  Bir ebeveynin çocuğunun okula gitmesinden beklentileri var.  İyi eğitim alması, İngilizceyi, matematiği, feni, tarihi coğrafyayı iyi öğrenmesi, bir üst yaşa ve bir üst sınıfa akademik olarak donanımlı olarak geçmesi gibi. Öğrencinin tutum ve davranış yönünden gelişme göstermesi, vizyon geliştirmesi, sosyal olarak iletişimi güçlü, kendini iyi ifade edebilen, karşısındakini iyi anlayabilen, duygusal olarak sağlıklı, kendisiyle, iç ve dış dünyayla barışık olması, fiziksel olarak sağlıklı birey olması için Uğur olarak bunun hepsini bünyemizde tasarlayıp iyi bir okul olabilmenin gereklerini yerine getiriyoruz. Yani okulda akademik olarak, sosyal olarak, fiziksel olarak, duygusal olarak bir bireyin ihtiyacı olarak her şeyi sağlamaya çalışıyoruz ve iyi de sağladığımızı düşünüyoruz. 
Disiplinler arası bir eğitim anlamına gelen ve Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olan STEM eğitimi ile derslerde edinilen kazanımların, diğer derslerle ve güncel yaşamla birleştirilerek çok boyutlu düşünmenin öğrenilmesi sağlıyoruz.  Öğrencilerin ezberci değil analitik düşünen, yaratıcı, sorgulayan bireyler olmalarını destekleyen bu yaklaşım dünyada genellikle ortaokul ve lise kademesinde hayata geçiriliyor.   erkenSTEM uygulaması ise okul öncesi ve ilkokul düzeyinde uygulanıyor. Türkiye’de ilk defa Uğur Okullarında hayata geçirilen erkenSTEM ile üreten, girişimci nesiller yetişmesi hedefleniyor.

Bilimsel temellere dayanan eğitim programının bir parçası olan ve erken çocukluk eğitiminde uygulanan bu yaklaşım için öğrenciler erkenSTEM Laboratuvarında müfredat doğrultusunda proje çalışmaları gerçekleştiriyorlar. erkenSTEM yaklaşımıyla 4 ila 10 yaş arasındaki Uğur Okulları öğrencileri, 8 aylık eğitim süresince her iki ayda bir projeyi hayata geçirirken küçük yaştan itibaren ezbercilikten uzak bir eğitim alma şansına sahip oluyor.

Tüm öğrenciler aynı problem için çözüm üretirken, her sınıf seviyesinde hedeflenen kazanımlara göre bireyselleştirilerek, çeşitli malzemelerle dersi uyguluyor. Bu sayede farklı yaş gruplarından öğrenciler birbirlerinin ürettikleri projeleri inceleyebiliyor, daha vizyoner bir bakış açısı kazanıyor. Öğrencilerin bilgi temelli hayat problemleri üzerine çalıştığı, çözüm üretirken farklı disiplinlere başvurduğu, ürün geliştirirken 21. Yüzyıl ihtiyaçlarının öne çıkardığı meslek gruplarını öğrendiği ve arkadaşları ile ortak bir hedef doğrultusunda beraber çalıştığı erkenSTEM derslerinin ürünleri, iki ayda bir öğrencilerin kendi sunumlarıyla takip ediliyor.  Aynı zamanda okul öncesinden 8’inci sınıfa kadar Bilgi ve İletişim Teknolojileri derslerindeki kodlama, robotik, animasyon ve oyun yazılımı ile öğrencilerimize dijital dünyanın kapılarını da aralıyoruz. 

Akademik yönden başarılı, yabancı dile hakim bireyler yetiştiren Uğur Okullarında İngilizce eğitimi okul öncesi kademesinden başlıyor. Uğurlu öğrenciler 5’nci sınıfa geldiklerinde ise yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi alıyorlar. 
 
SİZCE ÖĞRENCİLER SINAVLARA HAZIRLANABİLİYORLAR MI?
Maalesef ülkemizde sınavlara hazırlık ihtiyacı halen devam ediyor. Ortaokulun sonunda bir TEOG gerçeği, lisenin sonunda ise YGS ve LYS gerçeği var. Öğrenciler bu sınava girmek zorundalar. Maalesef okullardaki standart eğitimle hazırlandığınız zaman tam anlamıyla hazırlanılamadığı yönünde bir algı ve gerçeği var.

Uğur’un yenilikçi iyi bir eğitim veren okul olmasının yanında 50 yıllık sınavlara hazırlık deneyimine sahip olması gibi bir özelliği de var.  Bu deneyimi okullara entegre ederek, çok iyi bir okul olmasının yanısıra sınavlara da en iyi hazırlayan bir okul olma özelliği bulunuyor. Uğur okullarında eğitim öğretime gelen öğrenci sınavlara hazırlanmak için eğer programın hakkını verirse, eski tabirle ekstradan dersane, özel derse ihtiyaç duymaması gerekiyor. Biz bunu uyguladık ve semeresini gördük. LYS sınavlarında ilk 10 bindeki 800 civarındaki öğrenci Uğurlu.

Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum.  Düşünün Uğur’un hazırlık liseleri statüsü ABD’de dikkat çekti ve yeni çıkarılan yasayla Lise öğreniminin son iki yılını hazırlık liselerinde sürdürmelerinin kapıları açıldı. Amerika’da bizdeki şu anda Uğur Okulları’nın yaptığı üniversiteye Uğur Hazırlık Liseleri gibi hazırlık liselerinin açılmasına izin verildi.  Bizim de Türkiye’deki deneyimimizi götürüp Uğur Hazırlık Liseleri açmak gibi orta ve uzun vade hedefimiz var.

Sınavlara hazırlık konusunda Uğur ekibinin hazırladığı ve sınıflarda, okullarda kullanılan sınavlara hazırlık yayınlarıyla, gerek dersanelerde çalışmış ve sınavlara hazırlığı başarılı bir şekilde yapılmış eğitim  öğretim kadrosunun da okul kadrosuna entegrasyonuyla ve gerekse oluşturulan programla öğrencilerin sınavlara hazırlık ihtiyacını da okul içinde karşılamış oluyoruz.

SINAVA HAZIRLIK MERKEZİ’NİZİ AÇARMISINIZ?
Sınava hazırlık merkezi bizim bu yıl geliştirdiğimiz uğur okullarının bünyesinde öğrencilerin sınıftaki eğitim öğretimin yanında ihtiyaçları olan online platformlar, bireysel danışmanlık, koçluk, yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ilgili bilgilendirme , eğitim danışmanlığı, kariyer planlama gibi bütün alanlarda öğrencinin ihtiyacının karşılandığı merkezler olarak tasarladık. Burada öğrenci ihtiyaç duyduğu yazılı, görsel, sanal ortamdaki veya rehber öğretmeni, yurtdışı eğitim danışmanı gibi kaynaklara rahatlıkla ulaşacak.  Sınıfta sınava akademik olarak, bilgi, beceri olarak hazırlanırken öğrenci kariyer planlamasını da yapması, bireysel performansını eklemesi, grup çalışması da yapması gerekiyor. Online platformlarda üniversiteye hazırlık, üniversitelerle ilgili çalışmalar yapması gerekiyor. 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin bütün ihtiyacının karşılanması gerekiyor.  Sınav sonuçları yeni açıklandı. Tercih bürolarımız Uğur’un hizmeti. İster uğurlu olsun ister dışarıdan öğrenci olsun, okullarımzda hem de tanıtım ve irtibat bürolarımızda uzman rehberlerimiz en doğru en sağlıklı tercihlerinde yardımcı oluyorlar. Bu, tamamen ücretsiz. Merkezler; Uğur Hazırlık, Kişiye Özgü Rehberlik,  Uğur International, Tigers Club ve U Diamond olmak üzere 5 ana modülü içerisinde barındırıyor.  Uğur Sınava Hazırlık Merkezleri, online üniversiteye hazırlık platformu Uğur Hazırlık ile 7/24 öğrenciye eğitim imkanı sunuyor. Online platform hedeflerini ve konu eksiklerini belirliyor zamandan tasarruf ederek sadece eksik alanla ilgili çalışma yapmasını sağlıyor. Kişiye özgü rehberler her aşamada öğrenciyi birebir takip ediyor.  Bir çocuğun hayatına dokunmakla dünyayı değiştirdiğimizi düşünüyoruz. Kim ne yapabiliyorsa eğitim adına taşın altına elini koyması gerekiyor.

ÖZEL OKULLARIN EĞİTİMDEKİ BAŞARISINI YORUMLARMISINIZ?
Özel okulların sadece izmir’de değil ülkemizdeki eğitimin başarısını yükselttiğini 23 yıldır özel sektörde çalışan bir eğitimci olarak çok iyi biliyorum. Kendi mevcudiyetinin oluşturmuş olduğu rekabetin diğer kurumlara yansımasından dolayı başarının yükselmesi söz konusu. Uğur hem İzmir’de hem de Türkiye genelinde çok yakından izlenen, takip edilen, gerek akademik performansı, gerek yatırım ve büyüme stratejisiyle, deneyimi ve yayınlarıyla en üst düzey bir kurum. Biz, ne yapıyor isek, bize bakarak kendi performanslarını yükseltmek isteyen kurumlar var, hem aleni, hem kendi içlerinde. İzmir’e Uğur okullarının gelmesi hem Uğur okuluna giden öğrencilerin akademik performansını ve gelişimlerini destekleyecek olduğu gibi hem de yaratmış olduğu etkiden dolayı diğer okullardaki performansı da yükseltecektir. Bütün okulların en az benim kadar iyi olmasını arzu ederim. Sizin rakibinizin iyi olması size iyi olarak yansır. Rakibinizin zayıf olmazı sektörde olduğunuz için olumsuz olarak yansır. Bütün okullara iyi bir etki verebiliyorsak bunun yararı İzmir’e olacaktır.

ŞU ANDA İZMİR’DE KARŞIYAKA’DA YENİ KAMPÜSTESİNİZ… İZMİR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİZ?
İzmir’de 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde 2 kampüsümüz vardı. 2017- 18 Eğitim Öğretim yılında şu anda içinde bulunduğumuz Karşıyaka Kampüsü'nü ve Gaziemir’de bir ortaokulumuzu ekliyoruz. 
6000 metre² kapalı alan 3500 metre² açık alana kurulan Karşıyaka kampüsümüzde yer alan 30 derslikte 700 öğrenci eğitim görecek. Kampüsümüzde STEM laboratuvarları, sınava hazırlık merkezi, açık kapalı spor alanları, 300 kişilik konferans salonu, kendi bünyesinde mutfağı olan yemekhanesi, 1000 metre² kapalı alanda çeşitli faaliyetlerin yapılacağı öğrenci etkinlik alanı bulunuyor. Öğrencilerimizin oturacağı sandalye ve sıralar, yaptığımız uzun ve sırı araştırmaların ardından Almanya’dan getirttik. 

2018- 19 da ise İzmir’in 2 yada 3 noktasında daha içinde bulunduğumuz kampüs veya daha büyüğü şeklinde 2 yatırım planımız daha var. Bir tanesinde, Buca yönünde yol aldık, sonuç aşamasına geldik, anlaşmasını yapıp mayıs gibi inşaatına başlayacağız.  2017 -18 de yatırım bedeli olarak Karşıyaka Kampüsü ve Gaziemir Ortaokulu için 45 Milyon TLY gibi bir yatırım, 2018- 19 için ise 60 milyon civarında bir yatırım öngörüyoruz.   Nitelikli bir eğitimin getirilmesi açısından her okul için ortalama 100’er yeni istihdam gerçekleşecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mizah yaşamdaki çelişkilerden doğar

Müzik yapmak nefes almak kadar önemli

Hakan Aysev: Benim tek kahramanım Annem

Şeker Ağa konuk

Kendi romanlarımın kapaklarını kendim tasarlayıp yağlıboya tabloya işliyorum

Huzurlarınızda Yücel Erten!

Arşiv