Ulaşımda Empati dönemi

İzmir’de her gün binlerce yolcuyu taşıyan ESHOT Genel Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde görevli 2 bin 730 personel, empati kurma, stresle başa çıkma ve öfke kontrolünü öğreniyor. Yoğun stres altında görev yapan şoförler İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde iletişim becerilerini geliştiriyor.

  • 0
  • 734
Ulaşımda Empati dönemi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de her gün binlerce yolcuyu taşıyan ESHOT Genel Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde görevli 2 bin 730 personel, empati kurma, stresle başa çıkma ve öfke kontrolünü öğreniyor. Yoğun stres altında görev yapan şoförler İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde iletişim becerilerini geliştiriyor. 2017 yılı sonunda eğitimler tamamlanınca İzmir’in ulaşımında empati dönemi başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’yle yapılan protokol doğrultusunda 2 bin 730 personelden bin 900’ü eğitimlerini tamamladı. 2017 yılı sonuna dek 830 personel eğitim alacak. “İnsan İlişkileri, İletişim Becerileri, Stres Yönetimi, Empati Kurma, Öfke Kontrolü” başlıkları altında eğitim alan ESHOT çalışanları, böylece günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları daha kolay aşacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nesrin Oruç Ertürk, protokol kapsamında her hafta 25 kişilik gruplar halinde eğitimleri sürdüklerini, eğitime katılan personelden olumlu dönüşler aldıklarını söyledi. 2 yıldır düzenli olarak çalışmayı sürdürdüklerini, 2017 yılı sonu itibariyle eğitimlerin tamamlanacağını kaydeden Doç. Dr. Ertürk, “Stres ve öfke kontrolünü içeren eğitimlerimize katılımcılarımız ilgi gösteriyor. Karşılaştıkları sorunları örnekleriyle aktarıyor ve eğitmenlerimiz aracılığıyla çözüm yollarını tartışıyorlar.  Yaşam boyu öğrenme noktasında toplumumuza katkı sağlamak en büyük amacımız. Eğitimlerin günlük hayatta geri dönüşlerini alıyoruz. ESHOT çalışanları çok stresli bir iş yapıyor. Her gün binlerce yolcu taşıyor ve trafikte saatlerce çalışıyorlar. Eğitimle birlikte günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları daha rahat aştıklarını görüyoruz. Eğitimlerde en önemli amacımız İzmirlilerin ulaşımda konforu sağlamak üzere hem onların hayatını hem de kurumun işini rahatlatmak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv