Üsteğmenlikten Sunshine Band'e

Muhittin Yıldız & Sunshine Band, İzmirli ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun “Seni Yerler”şarkısı ve klibiyle yaza damgasını vurdu.

  • 0
  • 33.486
Üsteğmenlikten Sunshine Band'e
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:


Muhittin Yıldız & Sunshine Band, İzmirli ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun “Seni Yerler”şarkısı ve klibiyle yaza damgasını vurdu.
Mayıs ayında "Seni Yerler" adlı Single’i piyasaya süren ve geçtiğimiz ay şarkıya gözde tatil beldesi Alaçatı'da klip çeken Yıldız ve Sunshine Band, televizyon ve radyolarda herkesin beğenisini kazanarak  Türkiye’nin en önemli orkestraları arasında yerini aldı. İlk single çalışmalarında böyle bir başarı yakalamaktan duydukları mutluluğu dile getiren Yıldız,  bizimizmir’net ’in konuğu oldu.

Muhittin Yıldız ile Muhittin Yıldız’ı, müziği, Sunshine Band’ı ve Seni Yerler’i konuştuk. Büyük keyifle yaptığımız ropörtajı sizlerin de büyük bir keyifle okuyacağınızı umuyoruz…
Buyrun efendim beğeninize sunulur...
 
Muhittin Yıldız’ı ve müziği anlatırmısınız?
Ben müziğe Askeriye Mızıka Okulu’nda başladım. Sonra 4 yıl konservatuara gittim. Bunların ardından silahlı kuvvetlerde bando komutanı olarak görev yaptım. Yaklaşık 3 yıl üsteğmen bando komutanı olarak görev aldım. Sonra sivil hayatı tercih ettim ve Devlet Opera ve Balesi’ne geçiş yaptım. Orada da yaklaşık 21 yıl orkestra sanatçısı olarak görevde bulundum. Orada çalışırken hep kafamda farklı bir orkestra kurma projesi vardı. Sıradan 4-5 kişilik orkestradan ziyade 30-35, zaman zaman da 60 kişiye çıkabilen bir orkestra hayalim vardı. Operadaki çalışma sürecimde de ufak gruplarla çalışıyordum.



Sunshine Band Orkestrası nasıl kuruldu?
2007'de de Sunshine Band'i İzmir'den özel yetenekli ve kabiliyetli solistler ve müzisyenlerden seçme yaparak kurdum. Hatta ilk performansımızı da 35 kişilik kadro ile bir düğünde gerçekleştirdik. İzmir'de böyle bir orkestra anlayışı hiç yoktu. İlk olarak böyle büyük çapta bir orkestrayı kurmuş oldum. Band anlamında İzmir piyasasında yer almış olduk. İzmir'de sanat ve kültür hayatının gelişmesine büyük katkı koyduk. Sunshine Band'i kurarken bu günlerini hayal etmemiştik. Bizim sanat ve kültürle uğraştığımızı gören sanatçılar kendileri de bir yapılanma yaparak orkestra grupları oluşturdular. Bu da müziğin gelişmesine katkı sağladı.
 
Sunshine Band nasıl tanınmaya başladı?
Atatürk Külür Merkezi'nde geleneksel olarak konserler yaptık. Otellerde Sunshine Band geceleri yaptık. Konser salonlarımız tıka basa doldu. İzmir'in dışına çıkmaya başladık. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Gaziantep, Bursa. Her gittiğimiz iş yenisini getirdi. Dolayısıyla daha geniş kitlelere hitap ettik. Asıl hedefimiz bu yeni çıkardığımız albüm ile gerçekleşmeye başladı. İşin eksik kısmı albümdü. Sezen Aksu'nun "Seni Yerler" parçasını aldık. Güzel bir cover ile piyasaya giriş yaptık .


Sezen Aksu ile nasıl bağlantıya geçtiniz, neden "Seni Yerler" şarkısı?
Biz direkt bağlantıya geçmedik. Çalıştığımız aranjörün vesilesiyle oldu. Çok keyifli bir parça. Aranjesini Şahin Kurnaz yaptı. Klibi de Gülşen Aybaba ile Alaçatı'da çektik.
 

Single albüm çıkarmanızın bir özelliği var mı?
Son 4 yıldır birçok sanatçı single albüm çıkarmaya başladı veya birkaç parçadan oluşan maxi single yapmaya başladı. Çünkü eskisi gibi müzik piyasasında 14-15 parçadan oluşan albümler yapılmıyor. Televizyonlarda yayınlanıyor. Başlangıç olarak başarılı bir proje oldu.
 
Sezen Aksu'dan şarkısını seslendirmeniz hakkında nasıl bir yorum geldi?
Sezen Aksu ile direkt bir temasımız olmadı. Dediğim gibi aranjör aracılığı ile şarkının telifini aldık. Mutlaka kendi kafasında yorum yapmıştır. Ancak kötü olduğunu düşünse muhakkak bize ulaşırdı diye düşünüyorum.



Yeni albüm hedefiniz var mı?
Evet var. Yeni albümümüz beş şarkıdan oluşan maxi single albümü olarak piyasaya çıkacak. Sezen Aksu'dan bir tane var. Kendi bestelerimiz de yer alacak. Ekim sonu veya Kasım başı gibi piyasaya sürmeyi düşünüyoruz.


Bu albümler devam edecek mi?
Evet elbette. 3-4-5. Albüm olarak devam edecek. Sevgili Selami Şahin'den de beste almıştık ancak ikinci albümde olmayacak o. Yeni albümlerde yerini alacak.Ünlü isimlerden şarkı almanın artısı ve eksisi nedir?
Ünlü sanatçılardan şarkı almak çok risklidir. Çünkü isimsizsiniz. Piyasa sizi tanımıyor. Ama bilindik bir şarkı ile Sezen Aksu gibi bir devin eseri ile çıkarsanız bunun biraz daha size katkısı olur. Bizim enerjimize de uygun bir parçaydı. Tabiki bir Sezen Aksu'nun şarkısını alıp seslendirmek çok iddialı. Biz müzik piyasasında her zaman büyük sanatçılarımıza saygımız olmuştur. Kendimize güvendik. Güzel bir aranje yapıldı. Seslendiren solistimizde inanılmaz bir yeteneğ sahip Zeynep Türköz. Tabi ki bir Sezen Aksu kadar iddialı olamadık. Ama kendi çapımızda çok güzel seslendirdik. Oldukça da güzel yorumlar aldık.


Artık insanlarda eski parçalara yöneliş var sizce doğru mu?
Çok haklısın. Eskilere dönüş var. Gerek 80'ler gerek 90'lara. Bence bu kötü bir şey değil. Kimileri "Üzerine yeni bir şey koyulmuyor kolayına kaçılıyor denilebilir. Aslında var olanı da faklı bir şekilde yorumlayarak güzel bir şekilde nostaljik bir anımsatmayla piyasaya sunmak ayrı bir güzellik. Ben zaman zaman bunu yapan sanatçı arkadaşlarımız takip ediyorum. Güzel şeyler ortaya çıkıyor. Yeni bir şeyler de üretmek lazım. İkinci albümde kendi yeni şarkılarımızı görecekler. Örneğin Tarkan'ın yeni çıkardığı albüm bile beklentinin altında kaldı örneğin.


Televizyon, radyo ve eğlence mekanlarında şarkınız çalınıyor beklediğiniz tepkiyi aldınız mı?
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Bana senin televizyonlarda radyolarda tanıdığın mı var torpilli misin diye sordu. Neden dediğimde sizin seslendirdiğiniz şarkı her yerde çalıyor dedi.Bundan daha güzel bir şey olabilir mi çok hoşuma gitti. Ses getirdi devamında da böyle olacak diye umuyorum.


Albümle piyasaya girdiniz düğün organizasyonlarda sahne almayı bırakacak mısınız?
Hayır. zaten faaliyet alanlarımızın başında düğünler geliyor. Baktığınız zaman bizim konseptimizde orkestra sadece düğünler değil, organizasyonlar, şirket yemekleri çeşitli aktiviteler oluyor. Yüzde 90-95 düğünler devam edecek. Albümden sonra tabi ki konserler oluyor. İkinci albümle bu konserler daha da artacak. Çıkacak olan maxi single ile konserler gecesi başlayacak. Orkestramızı daha çok tanıtmak için bu gerekiyor.


Yeni trend sizin gibi orkestralar mı?
Artık düğünlerde organizasyonlarda tek bir sanatçı çıkarmak yerine orkestralara yönelme var. Bi bu konuya ön ayak olduk diyebilirim. Eskiden İstanbul'dan İzmir'e orkestralar gelirdi, şimdi İzmir'de orkestralar İstanbul'a gidiyor. Orkestrada müziğin her kulvarına hitap eden alanlarında başarılı sanatçılar var. Yani latinden Türkçe popa kadar geniş bir repertuar hizmeti sunuyoruz.


Orkestranızdan bahsedersek ne tarz müzik yapıyorsunuz?
Orkestra olarak adınız duyurmuşsanız herkese hitap edebilmeniz gerekmektedir. Geniş bir repertuarınız olması gerekir. Oyun havasından klasik müziğe kadar çalabilmeniz gerekir. Ben bunu çalmam derseniz olmaz. Orkestramızın içerisinde faklı sesler var. Kimisi cazı çok iyi söylüyor, kimisi latinde çok iyi, kimi 60-70-80-90 oldieslerde çok iyi, kimi alaturka ve Türk sanat müziğinde iyi. Bende zaten onları özel olarak seçtim. Bir düğün içerisinde de istenilen talebe göre kadroyu kurup çalıyorsunuz. Örneğin Gaziantep'te yöresel kendine ait müziklerini bile çalıyoruz. Bunu yapmazsan kimse istemez. Özelliğimiz çok geniş çeşit kadroya sahip olmamız.

Müzik sektöründe asıl hedefiniz nedir?
Şimdiye kadar orkestrayı kurarken öncelikli kendime hedefler koydum. Birincisi güzel müzik yapmak. Ama bununla birlikte daha geniş kitlelere hitap edebilmek için İzmir'in dışına çıkmak gerekliydi. Bunu da başardık. Şimdi en aşamada kesinlik albüm çıkması gerekiyordu. Daha çok basında görsel medyada yer alabileniz için albüme ihtiyacınız var. Albüm olmazsa mahalli orkestradan dışarı çıkamazsınız.En önemli hedefim buydu. Şuan bunu başardık daha iyi albümler yapma hedefindeyiz.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mizah yaşamdaki çelişkilerden doğar

Müzik yapmak nefes almak kadar önemli

Hakan Aysev: Benim tek kahramanım Annem

Şeker Ağa konuk

Kendi romanlarımın kapaklarını kendim tasarlayıp yağlıboya tabloya işliyorum

Huzurlarınızda Yücel Erten!

Arşiv