Vefa Günü

  • 0
  • 718
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Lisesi mezunları ile okulun adıyla bütünleşen efsane öğretmenleri Karşıyaka Belediyesi’nde düzenlenen “Vefa Günü”nde biraraya geldi.
 
Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik eğitimci- yazar Yücel İzmirli’nin koordinatörlüğünde gerçekleşirken, 95 yaşındaki matematik öğretmeni Şükran Gözen ile mezunlardan usta gazeteci Erkin Usman da anılarıyla bu özel güne renk kattı.
 
Vakıf Başkanı Mehmet Pınar Yurdum yaptığı konuşmada, “Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere çağdaş öğretmenlerimize vefa ve şükran borçluyuz. Çünkü, biz Cumhuriyetiz” dedi.
 
Yücel İzmirli ise, Karşıyaka Belediyesi’ne katkıları için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Karşıyaka Atatürk’tür, Cumhuriyettir. Özgürlüktür, Suphi Kula’dır, Bombacı Ali Çavuş’tur. Fahrettin Altay’dır” sözleriyle Karşıyaka’nın kendine has çağdaş yapısına vurgu yaptı.
 
Karşıyaka Lisesi’nin efsane matematik öğretmeni Şükran Gözen’in hayat hikayesinin slayt gösterisiyle anlatıldığı etkinlikte, artık hayatta olmayan edebiyat öğretmeni Azize Karluk ile eşi Rahmi Karluk da unutulmadı.
 
Program sonunda Erkin Usman ve Şükran Gözen’e plaketleri takdim edilirken, artık hayatta olmayan Azize ve Rahmi Karluk’un plaketlerini ise oğulları aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Halk ile buluşturdu

Orman Benim

Üniteks Tekstil ve Tedarikçileri Ormanı"nı oluşturdu.

SETBİR'in Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Çeşme Altın Yunus'da gerçekleşti.

Arşiv