Volt Motor’dan yatırım hamlesi

Türkiye'nin önde gelen elektrik motoru üreticilerinden Volt Motor, yeni bir Pik Döküm Tesisi'ni devreye sokuyor. Bu stratejik adım ile Volt Motor, sürdürülebilirlik ilkeleri kapsamında; geri dönüşüm ve çevresel etkiler alanında önemli bir yatırıma imza atıyor.

  • 0
  • 475
Volt Motor’dan yatırım hamlesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Volt Motor, Pik Döküm Tesisi ile ürün gamını daha da genişletirken, Türkiye'nin en büyük elektrik motoru üreticilerinden biri olarak konumunu güçlendirmeye devam ediyor. İlk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan Volt Motor, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik ilkelerini üretim süreçlerinin merkezine yerleştiriyor. Saya Grup bünyesindeki Volt Motor, yeni yatırımı sayesinde geri dönüşüm, doğal kaynakları koruma ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlama taahhüdünü güçlü bir şekilde sürdürüyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI
Volt Motor Genel Müdürü Ahmet Sancak, “Saya Grup’un kuruluşunda belirlediği sermaye ötesi değerlerimizden aldığımız güçle yeni bir yatırıma daha imza attık. Denemelerimiz son derece başarıyla sonuçlandı. Pik Döküm Tesisi’nde üretime başladık. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşma doğrultusunda yaptığımız bu yatırımla, sürdürülebilirlik alanında emin adımlarla ilerliyoruz. Gerek ülke ekonomisine gerek istihdama fayda sağlayacak bir yatırım olmasını temenni ediyoruz” dedi.

YATIRIMLAR SÜRECEK
Pik Döküm Projesi’nin, yönetim kurulu tarafından 2022 yılında alınmış stratejik bir karar olduğuna işaret eden Ahmet Sancak, bu doğrultuda fizibilite ve kurulum çalışmalarına başladıklarını anlattı. Pik Döküm Tesisi’nin, Volt Motor ve Volt Redüktör’ün ihtiyaçlarını karşılayacağını belirten Sancak, “Önümüzdeki süreçte ayrıca dış firmalara döküm parça imalat ve satış işlemleri ile ticari faaliyetlerine hız kazandırmasını hedefliyoruz. Yatırımlarımızı devam ettireceğiz. 2 Etaptan oluşan projemizin ilk etabında reçineli kum kalıplama sitemi ve bunu besleyecek ergitme ünitesi kısmımız tamamlandı. Üretim kapasitesi 6.500 ton/yıl olan tesisimizde üretime başladık. Yatırımımızın 2. etabında, yaş kum kalıplama ve bunu besleyecek ergitme ocakları ile 15.000 ton/yıl kapasiteye ulaşacağız” diye konuştu.

Volt Motor Hakkında:
1966 yılında bobinaj üretimi yapmak üzere kurulan Volt Eletrik Motorları, 1987 yılından itibaren monofaze elektrik motoru, devamında da trifaze elektrik motoru üretimine başlayarak elektrik motoru sektöründeki yerini aldı.
2011 yılında Saya Grup’a katılan Volt Motor, 60.000 m2’lik üretim alanı, 7.000 m2’lik lojistik merkezi, 600’den fazla çalışanı ile gerçekleştirdiği yeni teknoloji yatırımları ve AR-GE çalışmaları sonucunda 56 tip gövdeden, 355 tip gövdeye ve 450 Kw güçteki ürün gamına ulaştı.
Bugün itibarı ile Volt Motor, Türkiye’nin en büyük elektrik motor üreticilerinden biri konumuna geldi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Arşiv