Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında detaylar ihracaçılara anlatıldı

  • 0
  • 1.595
Yazı Boyutu:

Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde ve PricewaterhouseCoopers’ın işbirliğinde 1 Kasım 2012 Perşembe günü “Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri” gerçekleştirildi. Türkiye’de ticaret hayatını baştan sona yeniden yapılandıran “Yeni Türk Ticaret Kanunu” ile ilgili seminere Egeli ihracatçılar yoğun ilgi gösterdi.
 
Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde ve PricewaterhouseCoopers’ın işbirliğinde gerçekleşen Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri, PricewaterhouseCoopers Ege Bölgesi Direktörü Mehmet Karakurt ve PricewaterhouseCoopers Türkiye Denetim Hizmetleri Kıdemli Müdürü Mehmet Ali Demirkaya’nın sunumları ile gerçekleşti.
Katılımcılar, seminerde, 13 Ocak 2011 tarih ve 6102 sayılı kanun numarası ile TBMM’de kabul edilmiş olan, 14 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 1535 madde ile yürürlüğe girmiş olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgilendirildi.
 
PricewaterhouseCoopers yetkililerinin, 123 ticari işletme maddesi ve ticaret şirketleriyle ilgili 521 madde ile ilgili bilgi verdiği seminerde, ticaret şirketlerinin kuruluşlarından sona ermelerine, sermaye şirketlerinin genel kurullarından yönetimine, şirketlerin denetimlerinden finansal tablolarına, kullanılan muhasebe standartlarından bilgi toplumu hizmetlerine, ortaklara ve pay sahiplerine sağlanan haklardan gelen yükümlülüklere, hukuki sorumluluk hallerinden yeni çıkarılan ceza hükümlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede yer alan bu değişiklikler ve yenilikler ile yeni dönemde çok farklı kurallar içeren bir şirketler hukuku hakkında detaylara değinildi.
Öte yandan Ege İhracatçı Birlikleri, 25 Kasım 2011 tarihinde KPMG Danışmanlık firması ile işbirliğinde, “Yeni Türk Ticaret Kanunu (YTTK) ve İşletmelere Getirdiği Sorumluluklar” başlıklı bir seminer ve Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanı Adnan Yıldırım’ın katılımıyla, 16 Ocak 2012 tarihinde “Yeni Türk Ticaret Kanunu Bilgilendirme Toplantısı” düzenlemişti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv