Yol teşekkürü

  • 0
  • 2.071
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ballıkuyu’da yapılan istinat duvarı ve açılan bağlantı yolunu yerinde inceledi.  5307 Sokak ile Ballıkuyu Caddesi’ni birbirine bağlayan yeni yol için Başkan’a teşekkür eden vatandaşlar, kentsel dönüşümdeki son bilgileri de “birinci ağızdan” dinledi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ballıkuyu’ya giderek vatandaşlarla bir araya geldi, sorunları dinledi. Toprak kayması sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan istinat duvarı ve vatandaşların isteği üzerine açılan yeni bağlantı yolunu inceleyen Başkan Kocaoğlu, Ballıkuyu sakinleriyle sohbet ederek kentsel dönüşüme ilişkin sorularına da yanıt verdi.
Ballıkuyu bölgesini kapsayan Kosova-Akarcalı-Yeşildere-Kocakapı-Ballıkuyu mahalleleri kentsel dönüşüm bölgesi planının Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını belirten Başkan Kocaoğlu,  “Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak zamanı konusunda bir süre vermem doğru olmaz. Kentsel dönüşüm konusu çok hassas ve bıçak sırtında bir iştir. Her bölgenin problemi ayrıdır. İyice çalışıp planlamasını öyle yapmak gerekir. Kentsel dönüşüm uygulamalarında spekülasyonlar oluşabilir, vatandaşlarımızın bu spekülasyonlara inanmamalarını,  doğru bilgiyi Belediye’den almalarını istiyoruz” diye konuştu.
 
Kent dönüşümünü Büyükşehir’in öz kaynaklarıyla yapacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Üstüne para alarak bunu yapmıyoruz. Hem vatandaşlarımızı hem müteahhitleri zor durumda bırakmamak, haklarını korumak için Büyükşehir’in aracılığına, hakemliğine ihtiyaç var. Başka türlü teraziyi sağlayamazsınız Kentsel dönüşüm uygulamalarını hayata geçirmek için Uzundere, Aktepe – Ermez ve Bayraklı’da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Aktepe – Emrez bölgesi için yakında ihaleye çıkacağız. Örnekköy’de de çalışmalarımız başlayacak” dedi.
5307 Sokak ve Ballıkuyu Caddesi’ni birbirine bağlayan yeni yolu Akarcalı Mahalle Muhtarı Şükrü Keskin, Ballıkuyu Muhtarı Sami Elmas ve vatandaşlarla birlikte gezen Başkan Kocaoğlu, mahalle sakinlerinin taleplerini de tek tek not ederek yapılabilecekler konusunda bilgi verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Arşiv